2024 27 liepos

„Apocalyptica“ pristatė albumą: naujai suskambo geriausios grupės “Metallica” dainos

Žinomiausia violončelininkų grupė iš Suomijos „Apocalyptica“ savo gerbėjams šiandien pristatė naujausią albumą „PLAYS METALLICA VOL.2“, kuriame pateikė savą žinomiausių grupės „Metallica“ kūrinių interpretaciją. Pristatydama naują albumą, grupė jau greitai leisis į turą, kurio metu apsilankys Lietuvoje ir spalio mėnesį surengs koncertus Vilniuje, Kaune bei Palangoje.

Nauju albumu „PLAYS METALLICA VOL.2“ „Apocalyptica“ tarsi tęsia kelionę, kurią pradėjo 1996-taisiais metais, kai jų violončelėmis atlikti „Metallica“ kūriniai sukūrė visiškai naują skirtingų muzikos žanrų sinergiją. Violončelininkams pavyko padaryti, atrodo, neįmanomą ir pakeisti muzikos istorijos eigą – subtilų klasikinių styginių skambesį supinti su sprogstančiu sunkiuoju metalu. Naujas albumas – tai 9 kūrinių rinkinys, prie kurių įrašymo prisidėjo ir patys legendinės amerikiečių roko grupės „Metallica“ nariai: James Hetfield ir Robert Trujillo.

Apocalyptica ft. James Hetfield & Rob Trujillo – One – https://www.youtube.com/watch?v=Rg80u-TMNeE

„Iš vienos pusės tai gali pasirodyti beprotiška ir nerealu, tačiau per daugelį metų tapome grupės „Metallica“ draugais, visada jutome abipusę pagarbą. Tad natūralu, kad nusprendėme sukurti kažką kartu. Kai pradėjome įrašinėti šį albumą, net neketinome jų ko nors prašyti. Tiesiog pranešėme jiems, kad dirbame prie naujo albumo. Todėl šaunu, kad visi dalykai ėmė augti iš paties darbo proceso ir idėjos ėmė kilti tiesiog iš muzikos. Pagrindinis dalykas, kodėl visa tai įvyko, yra tai, kad muzika, kurią norėjome sukurti, buvo įdomi. Tokia įdomi, kad visi norėjo dalyvauti“, – apie bendradarbiavimą su grupe „Metallica“ įrašant naująjį albumą sako „Apocalyptica“ įkūrėjas Eicca Toppinen.

„Esame be galo laimingi. Tai tikriausiai vienas įdomiausių mūsų karjeros laikotarpių. Mes taip didžiuojamės šiuo albumu. Esame labai dėkingi, kad po tiek metų vis dar turime galimybę daryti dalykus, kuriems juntame aistrą. Esu tikras, kad tiek mūsų, tiek grupės „Metallica“ gerbėjams šis albumas turi patiks“, – viename iš interviu prisipažino grupės „Apocalyptica“ narys Perttu Kivilaakso.

Apocalyptica – The Unforgiven II: https://www.youtube.com/watch?v=-5OGVn8bkbA

„The Four Horsemen“, „The Unforgiven II“, „One“ ir kitos kultinės grupės „Metallica“ dainos naujame „Apocalyptica“ albume suskamba naujai ir netikėtai. Pristatydama albumą, grupė „Apocalyptica“ leisis į koncertinį turą, kurio metu surengs 48 pasirodymus įvairiuose pasaulio kampeliuose. Rudenį „Apocalyptica“ pakvies į tris turo „PLAYS METALLICA VOL. 2 TOUR 2024“ koncertus Lietuvoje: spalio 18 d. Palangoje, 19 d. Kaune ir spalio 20 d. Vilniuje.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *