2024 26 liepos

„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ skelbia vasaros koncertus

Viena populiariausių šalies grupių dalinasi vasaros planais – tarp jų Glastonberio festivalis Anglijoje ir mėgstamiausios vietos Lietuvoje. Taip, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ vyksta į Glasto! Birželio 26-30 dienomis viename žymiausių muzikos renginių pasaulyje lietuvių grupė surengs keturis pasirodymus skirtingose scenose. Grupė taip pat skelbia solinių vasaros koncertų Lietuvoje datas, kai aplankys mėgstamiausias vietas Palangoje, Vilniuje, Šventojoje ir Kaune.

Nuo 1970-ų metų pietvakarių Anglijoje, Somerseto grafystėje vykstantis muzikos ir šiuolaikinių menų Glastonberio festivalis kasmet sutraukia apie 220 tūkstančių žiūrovų. Šiemet jame pasirodys tokie muzikos pasaulio sunkiasvoriai kaip „Red Hot Chili Peppers“, „Coldplay“, SZA, Dua Lipa, Shania Twain, Camila Cabello, „Faithless“, „Keane“, Avril Lavigne, „London Grammar“ ir kiti.

Būtent Glastonberyje įvyks pirmieji „Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ koncertai Jungtinėje Karalystėje. Mėnesį pradėję Šaltibarščių festivaliu Vilniuje, mėnesį muzikantai užbaigs Glasto. Grupė pasirodys „Toad Hall“, „Lizard Lounge“, „Babylon Bandstand“ scenose, festivalio dalyviams skirtame užkulisių bare bei lankysis Glastonberio radijo stotyje „Worthy FM“.

„Girdėjau, kad tai labai didelis festivalis, sunkiausia bus prieš koncertus susirankiot grupės narius, nes pas mus yra mėgėjų vis kur nors nuklysti. Ir net nežinau, ko tikėtis – jei pavyks prasmukt pas Dua Lipą į kambariuką, tai jau bus pasiekimas“, – lūkesčiais dalinasi grupės vokalistas ir daugumos dainų autorius Martynas Enčius.

Praėjusiais metais albumą „Viskas bus gerai“ išleidę „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ liepos 12 dieną su koncertu sugrįš į Palangos koncertų salę. Grupė kviečia ir į savo koncertus atvirame ore – liepos 19 dieną Vilniuje, „Vasaros terasoje“, rugpjūčio 1 dieną Šventojoje, „Uostas 13“, rugpjūčio 2 dieną Palangoje, „Oldman“ ir rugsėjo 14 dieną Kaune, „Oldman Kaunas“.

Į šiuos pasirodymus jau startavo bilietų prekyba Shownet.lt ir Bilietai.lt svetainėse. Grupė taip pat vasarą aplankys ir kelias miestų šventes, pavyzdžiui Ignalinos. Koncertuose skambės labiausiai išpopuliarėję naujos programos kūriniai kaip „Viskas bus gerai“, „Sėdi ir važiuoji“, „Tatū“, „Piligriminiai keliais“ ir nepaneigiama klasika tapę hitai… (čia įrašykite savo mėgstamiausias grupės dainas).

Taip pat, žinoma, šios grupės koncertai neapsieina be veiksmo, netikėtumų ir pokštų. Susitikimams su gerbėjais muzikantai ruošiasi atsakingai. „Žadam paruošti naujų dainų, ten ir pamatysim, ar žmonėms patiks. Jei nepatiks, galės nušvilpt ir užmėtyt pomidorais. Taipogi keletą naujų atrakcijų išbandysim“, – intriguoja Martynas Enčius.

Nors už naujausią albumą „Viskas bus gerai“ „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ šiemet buvo tarp nominantų M.A.M.A. tradicinės popmuzikos kategorijoje, savo muziką jie patys vadina smagiu, kurio publikai serviruoja negailėdami nei savęs, nei žiūrovų. Lietuviško smagio geografija plati – Europos, Azijos, Šiaurės Amerikos šalys: nuo Indijos, Kinijos iki JAV, nuo Šiaurės Makedonijos, Bulgarijos iki Ukrainos, nuo Belgijos, Liuksemburgo iki Švedijos.

„Visur faina“, – šypsosi muzikantai. „Žmonės iš esmės visur panašiai reaguoja. Vilniečiai – kaip liuksemburgiečiai, kauniečiai – kaip makedonai, o kuo giliau nuo didmiesčių, tuo labiau ir vietinę Indiją atrandi.“ Jau po kelių savaičių birželio pabaigoje „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ atras Angliją ir šiuo atradimu su visais pasidalins vasaros koncertuose Lietuvoje.

„Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ solinių vasaros koncertų datos:
07.12 – Palangos koncertų salė;
07.19 – Vilnius, „Vasaros terasa“;
08.01 – Šventoji, „Uostas 13“;
08.02 – Palanga, „Oldman“;
09.14 – Kaunas, „Oldman Kaunas“.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *