2024 20 gegužės

Seime – forumas apie vaikų fizinį raštingumą

Gegužės 15 d., trečiadienį, 13 val., Seimo I rūmų 315 kab. vyks nuotolinis forumas „Vaikų fizinis raštingumas: vizija ir galimybės”.

Lietuvoje stiprėja vaikų nejudumas. Jau 6–7 metų vaikų fizinis aktyvumas mažėja, o bręstant, ši problema tik didėja. Mažas fizinis aktyvumas gali sukelti įvairių sveikatos problemų. Tai taip pat gali turėti neigiamos įtakos vaikų mokymosi rezultatams ir psichinei sveikatai. Pasaulio sveikatos organizacija ir Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija siūlo spręsti šią problemą skatinant vaikų fizinį raštingumą. Fizinio raštingumo ugdymas gali padėti vaikams išmokti judėti saugiai, efektyviai ir maloniai, taip paskatinant juos visą gyvenimą būti fiziškai aktyviems.

Forumas organizuojamas siekiant supažindinti su  fizinio raštingumo sąvoka ir jo svarba vaikų sveikatai ir gerovei, apžvelgti dabartinę vaikų fizinio raštingumo situaciją Lietuvoje, aptarti geriausias praktikas ir strategijas vaikų fiziniam raštingumui ugdyti. Tad šis forumas skirtas Seimo nariams, mokslininkams ir pedagogams praktikams susiburti ir aptarti vaikų fizinio raštingumo sampratą Lietuvoje ir kartu ieškoti būdų, kaip padėti vaikams judėti daugiau ir augti sveikiems.

Forumą moderuoja Seimo narė prof. habil. dr. Vilija Targamadzė.

Programa

Renginys bus tiesiogiai transliuojamas Seimo „YouTube” paskyroje „Atviras Seimas”.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *