2024 11 spalio

Seimo rinkimai – jau šį sekmadienį: nepraleiskite paskutinių debatų per LRT

By kaunoaleja.lt Spa7,2024 #rinkimai

Spalio 7–11 dienomis LRT platformose vyks paskutinės kandidatų į Seimą debatų transliacijos. Debatus bus galima žiūrėti per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.lt, klausyti per LRT RADIJĄ ir LRT KLASIKĄ, o taip pat ir sudalyvauti juose gyvai.

Per LRT TELEVIZIJĄ žiūrovai jau galėjo stebėti tris debatų laidas. Jos sulaukė didelio susidomėjimo – vidutiniškai debatus žiūrėjo daugiau nei 140 tūkst. žiūrovų, o bent vieną iš trijų transliacijų buvo įsijungę daugiau nei 554 tūkst. žiūrovų.

Jau šiandien, spalio 7 d., 21 val. per LRT TELEVIZIJĄ laukia debatai, kuriuose dalyvaus šių partijų atstovai: Taikos koalicija, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškųjų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS), Tautos ir teisingumo sąjunga, Liaudies partija, Laisvės partija.

Spalio 8 val. 21 val. dar vienai diskusijai susitiks kandidatai į Seimą iš Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP), Lietuvos žaliųjų partijos, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS), Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos” ir Liberalų sąjūdžio.

Spalio 9 val. 21 val. LRT žiūrovai galės išvysti debatus, kuriuose dalyvaus Nacionalinis susivienijimo, Laisvės ir teisingumo, Regionų partijos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) ir „Nemuno aušros” atstovai.

Debatų per LRT TELEVIZIJĄ maratoną užbaigs specialūs debatai, kuriuos kartu su LRT organizuoja jaunimo politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku”. Spalio 11 d. 20 val. visų 15-os kandidatų sąrašų lyderiai susitiks Lukiškių kalėjimo kieme, kur klausimus jiems užduos LRT žurnalistė Guoda Pečiulytė ir „15min” žurnalistė Roberta Salynė, o taip pat ir patys žiūrovai. Transliaciją bus galima tiesiogiai stebėti ir per LRT TELEVIZIJĄ bei portale LRT.lt.

Paskutinės specialios laidos laukia ir LRT RADIJO ir LRT KLASIKOS klausytojų. Spalio 8 d. 9.05 val. LRT žurnalistas Marius Jokūbaitis LRT RADIJO studijoje priims Naglį Puteikį (Tautos ir teisingumo sąjunga) ir Joną Pinskų (Regionų partija). Šiuos debatus bus galima išgirsti ne tik FM bangomis, bet ir tiesiogiai su vaizdu stebėti portale LRT.lt.

Tuo metu kandidatai į Seimą iš Taikos koalicijos, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS), Laisvės partijos ir Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos” dalyvaus LRT KLASIKOS debatuose apie kultūros politiką. Juos spalio 8 d. bus galima išgirsti nuo 11.05 val. arba su vaizdu stebėti portale LRT.lt.

Jaunimo politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku” šią savaitę surengs ir paskutinius debatus vienmandatėse apylinkėse. Juose galima apsilankyti gyvai arba stebėti transliacijas portale LRT.lt. Jau įvykusių debatų įrašus galima rasti čia.

Portalas LRT.lt visą informaciją apie artėjančius Seimo rinkimus kviečia patogiai rasti specialiame polapyje „Seimo rinkimai 2024″. Čia pateikiamos svarbiausios naujienos, specialioje rubrikoje „Gedimino pr. 11″ – kandidatų į premjero postą nuomonės ir planai bei kita svarbi informacija. Be to, skaitytojai gali išbandyti savo žinias viktorinoje ir atlikti testą. Jis padeda išsiaiškinti, su kurių iš 9 partijų, sutikusių pasidalinti savo atsakymais, pozicijomis labiausiai sutampa asmeninės nuostatos.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *