2024 5 spalio

Nuo spalio – VMI informacija ir paslaugos bus teikiamos vienu numeriu

By kaunoaleja.lt Spa4,2024 #VMI

Kauno apskrities VMI vadovės Juditos Stankienės komentaras

Atkreipiu gyventojų ir verslo dėmesį, kad nuo šių metų spalio 1 d. aktualios konsultacijos VMI klientams teikiamos bendruoju informacijos centro telefono numeriu +370 5 260 5060.  Skambinant šiuo numeriu klientams taikomi standartiniai jų ryšio operatorių nustatyti tarifai, tai yra tokie patys, kaip skambinant bet kuriuo kitu numeriu. Taip pat šie numeriai tinka skambinti ir iš užsienio.

Trumpasis VMI telefono numeris 1882 veikė iki rugsėjo pabaigos. Šiam numeriui buvo taikomi padidinti pokalbio tarifai nei skambinant bet kuriuo kitu numeriu, todėl skambučiai į trumpuosius numerius klientams kainavo kur kas daugiau. Pažymiu, kad liekantis ilgasis VMI konsultacijų numeris +370 5 260 5060 nesudarys papildomų kaštų nei iš Lietuvos, nei iš užsienio skambinančiam klientui, o informacija bei konsultacijos ir toliau bus teikiamos įprasta tvarka.

Primenu, kad Valstybinė mokesčių inspekcija telefonu teikia konsultacijas ir informaciją apie mokesčius, jų lengvatas, mokesčių apskaičiavimą, deklaravimą, mokėjimą ar kitų mokestinių procedūrų, mokesčių teisės aktų taikymą. Visi pokalbiai telefonu su VMI specialistais yra įrašomi ir saugomi 5 metus.

Norėčiau akcentuoti, jog sužinoti reikiamą informaciją ar pasikonsultuoti su VMI tiek gyventojai, tiek įmonės gali ir kitais būdais: elektroniniu būdu per Mano VMI, raštu, siunčiant klasikiniu paštu tiesiogiai VMI prie FM arba AVMI ir seminarų metu.

Raštu pateiktas paklausimas (išskyrus nesudėtingus paklausimus) išnagrinėjamas ir konsultacija suteikiama ne vėliau kaip per 20 darbo dienų nuo paklausimo gavimo dienos. Jeigu paklausimas nesudėtingas — konsultacija suteikiama ne vėliau kaip per 5 darbo dienas.

VMI yra Jūsų partneris ir patarėjas, sprendžiant mokestinius klausimus, tad bendraukime ir bendradarbiaukime.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *