2024 5 spalio

„Lietuvos ponia“ Beta Rumšienė šiandien visus ragina šypsotis ir daryti gerus darbus – tam yra priežastis

Evoto

Prieš dešimt metų „Lietuvos ponios“ titulą pelniusi kaunietė, inžinerė, verslininkė Beta Rumšienė gimtajame mieste garsėja ir elegancija, ir geradaryste.

Žinoma moteris įsitikinusi, jog puoselėti prasmingus darbus ją įpareigoja ne tik titulas.

„Daug dalykų padiktuoja širdis, – kalba moterų klubo „Ad astra“ narė, – Kai ką pakužda ir protas. Svarbiausia yra nelikti abejingam“.

B.Rumšienė visuomenę būtent šiandien prisijungti prie pasirinktų kilnių projektų rėmimo ragina neatsitiktinai – nuo 1999 – ųjų pasaulyje spalio 4 – oji yra minima kaip tarptautinė šypsenos diena. Ją švęsti pasiūlė Harvey Ball iš Masačiusetso valstijos, JAV. 1963 m. draudimo kompanijos užsakymu jis sukūrė firminį šypsenėlės ženklą – geltoną saulytę su taškeliais – akimis ir šypsena. Greitai šis ženklas labai išpopuliarėjo, buvo pradėtas naudoti ant marškinėlių, kepuraičių.

Tarptautinę šypsenos dieną įsteigęs Harvey Ball kvietė žmones dalinti šypsenas. „Daryk gerus darbus. Džiugink kitus. Šią dieną padėk atsirasti bent vienai šypsenai“, – sakė jis.

Būtent šis šviesaus atminimo amerikiečio raginimas įkvėpė ir „Lietuvos ponią“ B. Rumšienę kreiptis į pažįstamus ir nepažįstamus žmones. Ji įsitikinusi, kad kiekvieną progą, suteikiančią prasmę kasdienybei, reikėtų išnaudoti.  

„Darykime ir mažus, ir didelius darbus. Pokyčiai net vieno žmogaus gyvenime yra dalis laimingesnės visuomenės“, – įsitikinusi pašnekovė.

B. Rumšienė pastebėjo, jog vis daugiau žmonių yra linkę prisidėti prie globalesnių projektų, tokių, kaip spalio 1 d. pradėjęs veikti mūsų šalies Gynybos fondas.

„Tai yra galimybė kiekvienam savanoriškai palaikyti iniciatyvą, kurios lėšos bus skirtos Krašto apsaugos ministerijos poreikiams – nacionalinei divizijai vystyti, Vokietijos brigadai priimti bei svarbiai ginkluotei įsigyti“, – kalba pašnekovė.

Prasmingu darbu ji vadina ir kenčiančiojo apkabinimą, gero žodžio išsakymą nepažįstamajam, rankos ištiesimą sunkiai besiverčiančiam kaimynui.

„Šypsena taip pat gali pakeisti niūrią kažkieno dieną. Dalinkimės ja. Juk tai tikrai nieko nekainuoja“, – skleisti geras emocijas kviečia  B. Rumšienė.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *