2024 29 birželio

Draugai dėstytojai, kolegos studentai ir erdvė, iš kurios nesinori išeiti

By kaunoaleja.lt Bir25,2024 #VDU

„Jei mokykloje stengdavausi pasibaigus pamokoms kuo greičiau bėgti namo, čia noriu pasilikti ir dar papildomai pasimokyti, padiskutuoti su draugais ar bibliotekininkėmis. Čia vyraujanti jauki atmosfera suteikia motyvacijos judėti į priekį. Gyvendamas studento gyvenimą jau esi priverstas žengti į suaugusiųjų pasaulį. Suprantu, kad esu atsakinga už savo veiksmus ir jei kažko neatliksiu, po to lauks pasekmės, dėl kurių galėsiu kaltinti tik pati save. Ir tai man priduoda papildomos disciplinos”, – sako Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Viešosios komunikacijos pirmakursė Aurėja Staškutė.

Pelnė stipendiją

Mergina yra viena iš studenčių, kuriai universitetas skyrė stipendiją studijų kainai padengti. Atsižvelgiant į konkursinius balus bei pasirengimą studijoms, studentams, įstojusiems į valstybės nefinansuojamas vietas studijų kaina gali būti padengiama pilnai arba dalinai visam studijų laikotarpiui.

„Kadangi labai stipriai norėjau čia įstoti, nebuvo abejonių – ar gaučiau stipendiją, ar ne, vis tiek mano pasirinkimui tai nebūtų turėję įtakos. Bet kai manifestuoji, labai tiki, stengiesi ir daug dirbi dėl dalykų, kurių nori, galų gale džiaugiesi norimu rezultatu”, – džiaugiasi Aurėja.

Pirmakursė pasakojo ilgą laiką nežinojusi, ką norėtų studijuoti, tačiau pasigilinus į save ir savo norus, nusprendė pasukti komunikacijos, viešųjų ryšių keliu, kur reikalingas bendravimas: „VDU puslapyje pamačiusi, jog yra tokios viešosios komunikacijos studijos, iškart atmečiau visus kitus pasirinkimus. Tikėjausi ir labai norėjau čia įstoti. Tikiuosi, kad šios studijos, iš kurių kol kas, nors dar ir labai trumpai, bet jau pasiimu daug, suteiks galimybę apie jų suteikiamą naudą ištransliuoti  aplinkiniams“.

Svarbiausia nebijoti klysti

Entuziazmu trykštanti Aurėja džiaugėsi nevaržančia universiteto aplinka, draugiškais dėstytojais ir bendramoksliais, kuriuos vadina kolegomis.

„Atrodo, esame visi labai skirtingi, bet iš tiesų – panašūs. Tai ir padėjo atsipalaiduoti ir apsiprasti – čia visi atėjome pilni įvairių idėjų ir minčių, mums nebaisu klysti, klausti ar diskutuoti. Apskritai nėra sudėtinga vieniems su kitais bendrauti. Tai labai žavi. O taip pat dėstytojai, kurie ne tik autoritetai, bet ir draugai. Jie visada vertins tavo, kaip tolygaus pašnekovo, nuomonę, neleis pasijusti žemesniu ar nuvertintu, taip neversdami tavęs bijoti suklysti“, – pasak pirmakursės, iš universiteto po paskaitų nesinori pabėgti, kaip būdavo mokykloje.

VDU Tinklinio komandoje sportuojanti mergina gretutinių studijų rinktis neskuba, tačiau džiaugiasi pasirinkusi liberaliųjų menų universitetą ir studijuodama konkrečioje studijų programoje galinti įgyti platų išsilavinimą.

„Manau, jog negali baigęs mokyklą tiesiog imti ir pamiršti dalykus, kuriuos mokeisi iki tol. Norėdamas plėsti savo intelektą ir žinias, turi tuos dalykus vis prisiminti ir pakartoti. Žinoma, rinkdamasis papildomus studijų dalykus iš dalies rizikuoji savo tam tikru nusistatymu prieš juos, jog, pavyzdžiui, gali būti sunku ar neįdomu. Tačiau juk taip pat yra ir gyvenime – ne visada gali žinoti, ko tikėtis“, – pirmakursė jau išbandė daugiakalbystę, aplinkotyrą ir geografiją.

Būsimiems studentams Aurėja linki nebijoti klysti ir eksperimentuoti. O praėjus egzaminams – padėkoti sau už įveiktą sunkų etapą.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *