2024 27 liepos

„Omberg group“ turi naują vadovę: ieškos galimybių plėtrai

Vienai iš didžiausių Lietuvoje NT plėtros bendrovių „Omberg group“, kartu su investiciniais fondais plėtojančiai gyvenamosios paskirties projektus Vilniuje ir komercinės – Kaune, vadovauti pradeda Deimantė Laumytė. Prie įmonių grupės vairo stojus ilgametę vadovavimo patirtį sukaupusiai verslo strategijos, meistriškumo, plėtros ir transformacijų ekspertei, siekiama išlaikyti tvaraus augimo kryptį bei ieškoti naujų plėtros galimybių.

„Pernykščiai metai – rekordiniai „Omberg group“ veikloje tiek investicijų, tiek – pardavimų apimtimis. Nuolatinį ir tvarų augimą rinkai tikrai sudėtingais ir precedento neturinčiais laikotarpiais mums pavyko užtikrinti tik dėl labai atsakingo ir nuoseklaus vadovavimosi ilgalaike veiklos strategija.

Rinkai pamažu atsigaunant, mūsų tikslas – ir toliau nuosaikiai augti, į kasdienę veiklą integruojant naujausias technologijas ir tvarumo standartus. Turėdami tvirtą pagrindą, taip pat vis aktyviau diskutuojame ir apie naujų plėtros galimybių paieškas: auginsime savo komercinio NT portfelį, nuolat analizuojame užsienio rinkas“, – sako „Omberg group“ įkūrėjas ir akcininkas Mindaugas Mockus.

Naujoji įmonių grupės vadovė D. Laumytė turi sukaupusi daugiau nei du dešimtmečius strateginio valdymo ir plėtros patirties lyderiaujančiose tarptautinėse gamybos, transporto, logistikos ir mažmeninės prekybos organizacijose. Savo strateginio valdymo žinias D. Laumytė gilino Harvardo ir Oksfordo verslo mokyklose bei taikė viešojo ir privataus kapitalo įmonių valdybose. 

„NT rinka šiuo metu ne tik mūsų regione, bet ir visame pasaulyje išgyvena transformacijos laikotarpį. Jį lemia geopolitiniai, ekonominiai veiksniai, taip pat – besikeičiantis požiūris į skaitmenizaciją, aplinkos apsaugą, augantys tvarumo reikalavimai.

Tai – išskirtinė galimybė mums kurti kokybinį pokytį Lietuvos NT rinkoje, gyventojams ir verslui pasiūlant  individualiai jų poreikiams pritaikytus namų ir verslo erdvių sprendimus, įmanomus tik veikiant efektyviai bei inovatyviai“,  – sako D. Laumytė.

Strateginio valdymo ekspertės teigimu, pirmąjį komercinį projektą Kaune sėkmingai užbaigianti „Omberg group“ yra pasirengusi aktyviai plėtoti veiklą šioje srityje, reaguodama į naujo tipo erdvių reikalaujančius pokyčius, pastaraisiais metais vykstančius visuomenėje. Tai – viena iš kertinių planuojamos plėtros sričių.

„Kartu su analitikų komanda vertiname situaciją ir matome jau ne vienerius metus vykstantį lūžį verslo segmente: prabangius ir erdvius biurus miestų centrinėse dalyse keičia modernūs, lankstūs ir įvairioms paskirtims pritaikomi „stock-office“ projektai logistiškai patogiose vietose.

Jų poreikį išaugino elektroninę prekybą akceleravusi pandemija, po kurios praėjus dvejiems metams tampa akivaizdu: pokytis buvo ilgalaikis, „stock-office“ poreikis nuosekliai auga toliau“, – teigia D. Laumytė.

Pasak naujosios „Omberg group“ vadovės, bendrovė toliau aktyviai plėtos gyvenamojo NT projektus, kurie remsis ilgamete įmonių grupės veiklos strategija: išskirtiniais žaliaisiais ir meno sprendimais, įgyvendinamais šalia naujai statomų daugiabučių ar jų terasose, „Omberg group“ prisideda prie miegamųjų rajonų gaivinimo, jų patrauklumo didinimo.

„Miesto kūrimas – išskirtinai atsakinga veikla, nes jos rezultatai išlieka dešimtmečiams, o įtaką tūkstančiams žmonių ir jų gyvenimo kokybei tai turi kasdien. Todėl labai didžiuojuosi, kad prisijungiau prie komandos, kuri į savo veiklą žiūri itin plačiai bei atsakingai: kartu sieksime ne tik kurti gyvenamosios paskirties namus ir objektus, bet ir jaukų gyvenimą aplink juos“, – sako D. Laumytė.

Bendradarbiaudama su Šiaurės Europos investiciniu fondu, įmonė Vilniuje baigia statyti modernių dangoraižių projektą „Skylum“. Kartu su investiciniu fondu „North Europe Real Estate Development fund” (NERED) pradeda III-iąjį mažaaukščių namų, įsikursiančių vyšnių parko apsuptyje, gyvenvietę „Vyšnios“ Pilaitėje bei vykdo paskutiniojo „Bajorų lajų“ etapo statybas. Netrukus planuojama pranešti ir apie dar vieno projekto sostinės Šeškinės rajone statybų pradžią.

Kaune „Omberg group“ baigia statyti pirmąjį savo komercinio NT „stock-office“ projektą „Stockholm“. Jį bendrovė vysto bendradarbiaudama su investiciniu Sandėliavimo ir komercinių erdvių plėtros fondu.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *