2024 27 liepos

Išskirtinė kvepalų mylėtojos Evelinos idėja suintrigavo kultūros pasaulio grandus

„Kvapas, kurio negalėjau pamiršti ilgai. Jis, pasklidęs nuo pro šalį ėjusios nepažįstamosios, pakeitė ne tik mano dieną, bet ir gyvenimą“, – apie įvykį, inspiravusį įkurti „Kvepalų ministeriją“, pasakojo kaunietė Evelina Jankauskienė.

Ne vienerius metus užburiančiu parfumerijos pasauliu besidominti kvepalų mylėtoja ištikimiausius savo sekėjus šįkart pakvietė ne tik į edukacinį pokalbį, bet ir į antrojo butiko atidarymą. Jo naujaisiais namais tapo Kauno senamiestyje veikianti „Gulbės galerija“.

Tarp svečių, atėjusiųjų pasveikinti Eveliną su įkurtuvėmis, buvę bliuzo karaliene tituluojama Arina, aktorius Algirdas Pintukas, meno festivalių organizatorė Rasa Gulbė patikino, jog juos sužavėjo šventės kaltininkės sumanymas prabangius, originalius kvepalus pilstyti į atomaizerius.

„Šie maži kvepalų buteliukai atveria dideles galimybes, – šypsosi Arina, – Juk būna, kad itin brangūs, išsvajoti kvepalai po kelių savaičių, dienų ar netgi valandų ima ir nebepatinka. Tai ką tada daryti? Padovanoti? Išmesti? Laikyti lentynoje, kol patiks? Evelina sugalvojo paprastą, bet šią dilemą išsprendusį būdą – turėdamas atomaizerį, be įtampos ir didelių išlaidų gali pasitikrinti kvapo bei  savo odos suderinamumą. Be to, tokiu būdu gali įpirkti daugumą nišinių parfumerių kūrinių, juos keisti vis naujais, labiau patinkančiais ar madingais“.

Ji pastebėjo, kad socialiniuose tinkluose Evelina yra garsi savo pasakojamomis kvapų istorijomis, į paslaptingąjį pasaulį įtraukiančiomis vis daugiau žmonių.

„Sugebėti kvapą aprašyti žodžiais nėra paprasta“, – įsitikinusi žinoma atlikėja.

Nagrinėdama garsiausių pasaulyje „nosių“ įžvalgas, Evelina sudarė ir savo rekomendacijų sąrašą.

Norintiesiems geriau užuosti kvepalų aromatą, patariama juo pakvėpinti raktikaulį, alkūnes ir kaklo dalį, slypinčią po plaukais. Įsitikinti, kiek ilgai kvapas išsilaiko, pasak kvepalų mylėtojos, paprasta papurškus vidinę nešiojamo drabužio pusę ir ją pauosčius kitą dieną.

Kaip skleidžiasi kvapai, Evelinos teigimu, priklauso nuo odos pH bei drėgmės, todėl rekomenduojama rūpintis ir ja.

Kvepalų žinovė patikina – vyrai „supranta“ natūralų moters kvapą, gėles, vaisius, vanilę, santalmedį. Šių natų turintys kvepalai, pasak Evelinos, labiausiai atkreips stipriosios lyties dėmesį.

Renkantis kvepalus ir papurškus juos ant lapelio ar odos, pašnekovė rekomenduoja rezultato neuostyti iškart. Kaip ir nemėginti aromatų „numušti“ kavos pupelėmis.

„Stiprūs dirgikliai iškart blokuoja uoslę, todėl suvokti tikrąjį kvapą tampa sudėtinga. Manau, jog renkantis kvepalus derėtų neskubėti – būti geros nuotaikos, įsiklausyti į save, pajusti, kokią žinutę nori perduoti aplinkiniams. Parfumerijos pasaulis nuolat atranda įspūdingų derinių, neprilygstančių niekam kitam, ir galinčių papasakoti fantastiškiausias jūsų istorijas“, – įsitikinusi Evelina.

Atidaryti antrąją „Kvepalų ministeriją“ miesto senamiestyje, „Gulbės galerijoje“ ji nusprendė dėl glaudžios įvairių meno formų sinergijos.

„Kvepalai yra tarsi aukštoji mada, paliečianti mūsų emocijas. Tad, jie, pristatomi paveikslų, interjero akcentų ar kitų meno kūrinių apsuptyje, įgyja savitų, netikėtų atspalvių“, – įsitikinusi pašnekovė.

Šią idėją dar lengviau realizuoti, nes meno oazėje reguliariai vyksta pokyčiai, o šiuo metu „Gulbės galerijoje“ veikia laikina tapytojos Monikos Zajarskienės bei dizaino objektų kūrėjo Donato Šopio darbų paroda.  

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *