2024 27 liepos

Kokio dydžio miegamojo lovą pirkti?

illustration of a bedroom with a bed

Lova yra pagrindinė kiekvieno miegamojo dalis. Nuo tinkamai parinktos lovos ir čiužinio priklauso kasdienio poilsio komfortas ir patogumas. Taip pat labai svarbi baldų estetika. Platus šių miegamojo baldų asortimentas leidžia priderinti lovą prie bet kokio kambario dizaino. Tad, kokio stiliaus ir dydžio lovą pasirinkti?

Miegamojo lovos – kokį baldą pasirinkti?

Šiandien daugelyje parduotuvių didžiausią asortimentą sudaro medinės ir minkštos lovos su rėmais. Tai lovos, pritaikytos čiužiniui, kuris parenkamas atskirai ir dedamas į puikiai pritvirtintą rėmą.

Medinės lovos yra sprendimas, kuris tikrai tiks bet kuriame miegamajame. Jos yra labai populiarus baldas tarp pirkėjų ir išsiskiria natūralumu, suteikiančiu kambariui nepakartojamą atmosferą. Be to, mediena yra antialerginė medžiaga, nuo kurios greitai pašalinamos dulkės ar kiti nešvarumai.

Šiuolaikinės medinės lovos gaminamos iš aukštos kokybės medienos, kuri ilgus metus išlaiko savo naudojimo ir estetines savybes.

Minkštos lovos dabar yra populiariausias klientų pasirinkimas. Jos vertinamos dėl plataus apmušalų audinių asortimento, todėl kiekvienas gali pasirinkti tinkamą spalvinę gamą, kuri visiškai derėtų su likusia miegamojo dalimi. Spalvų universalumas – ne vienintelis minkštų lovų privalumas.

Šios lovos išsiskiria plačiu galvos atramų tipų pasirinkimu. Juos galima rinktis klasikinius, taip pat įvairių geometrinių formų dygsniuotus galvūgalius, dėl kurių jie puikiai dera tiek klasikiniuose, minimalistiniuose miegamuosiuose, tiek išskirtinio stiliaus miegamuosiuose.

Kokio dydžio lova bus tinkamas pasirinkimas?

Renkantis lova savo miegamojo kambariui,  svarbu atsižvelgti į šio baldo dydį, kuris turi puikiai derėti prie viso kambario, kad tilptų kiti būtiniausi baldai. Kokio dydžio miegamojo lovą pasirinksime, daugiausia priklauso nuo mūsų poreikių.

Dviviečiams miegamiesiems idealus sprendimas – įsigyti 160×200,180×200 ar net 200×200 cm dydžio lovą, šiek tiek mažesniam kambariui puikus pasirinkimas bus 140×200 cm dydžio lova. Lovos dydžio pasirinkimui įtakos turi ir daug kitų dalykų, visiškai individualių, priklausančių tik nuo mūsų pageidavimų ir skonio.

Tačiau vaikų kambariams ar mažesniems vieno asmens miegamiesiems gamintojai yra paruošę nuo 80 iki 120 cm pločio lovų. Svarbu nepamiršti, kad miegamasis turi būti praktiškai sutvarkyta vieta, kurioje galėsime laisvai naudotis kiekviena erdve.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *