2024 27 liepos

Kaip naudoti veido kaukes, kad pasiektumėte geriausią rezultatą?

By kaunoaleja.lt Geg29,2024 #rossi.lt
girl with a face mask.

Ar visada svarstote, kaip ir kada naudoti veido kaukę  – prieš dušą, ar po jo? Dermatologai teigia, kad teisingas naudojimas daugiausia priklauso nuo kaukės ir jūsų odos tipo.

Veido kaukės – tipai

Įvairiose specializuotose kosmetikos parduotuvėse, tokiose, kaip rossi.lt, galima rasti įvairių veido kaukių, kurias galima suskirstyti į šiuos tipus, atsižvelgiant į jų paskirtį, naudą ir odos tipą:

  • Molio arba medžio anglies kaukės – šios kaukės dažniausiai naudojamos spuoguotai ir riebiai odai. Šiose kaukėse yra ingredientų, kurie pasižymi savybėmis absorbuoti riebalų perteklių ir atkimšti poras. Jos dažnai naudojamos odai šveisti.
  • Drėkinamosios kaukės – šiose kaukėse daugiausia yra maitinamųjų ingredientų, o jų tekstūra yra kreminė arba panaši į gelio. Jos dažniausiai skirtos sausai ir jautriai odai.
  • Senėjimą stabdančios kaukės – šiose kaukėse yra veikliųjų medžiagų, pavyzdžiui, vitamino C, niacinamido ir kitų vaisių ekstraktų, kuriuose gausu antioksidantų. Jos padeda gydyti įvairius odos senėjimo požymius, pavyzdžiui, smulkias raukšleles, netolygų odos atspalvį, pigmentaciją, raukšles, šiurkštumą ir kt.

Kaip teisingai uždėti kaukę?

Atlikite toliau nurodytus veiksmus, kad teisingai užsidėtumėte veido kaukę, nepriklausomai nuo kaukės tipo.

  • Naudokite švelnų valiklį, kad kruopščiai nuvalytumėte veidą.
  • Minkštu šepetėliu užtepkite ploną kaukės sluoksnį ant viso veido ir kaklo. Venkite tepti ant akių ir lūpų.
  • Jei tai šveičiamoji kaukė, keletą minučių švelniai masažuokite odą sukamaisiais judesiais.
  • Palaukite 15-20 minučių, kol kaukė išdžius. Paprastai riebios odos kaukes reikia palikti trumpesniam laikui, o senėjimą stabdančias ir drėkinančias kaukes – ilgesniam laikui.
  • Kaukę nuplaukite drungnu vandeniu. Taip pat galite naudoti minkštą šluostę, kad būtų lengviau nuvalyti.
  • Praėjus pusvalandžiui, tęskite įprastą odos priežiūros procedūrą, kurią sudaro tonizavimas, serumų tepimas, drėkinimas ir apsauga nuo saulės.

Veido kaukė prieš ar po dušo?

Kaukes nuo spuogų, valomąsias ir šveičiamąsias kaukes, pavyzdžiui, molio, medžio anglies ar purvo kaukes, geriau naudoti prieš dušą. Po šveitimo ir palikę kaukę kelioms minutėms, kaukę galite nuplauti po šiltu dušu. Tai padės lengvai pašalinti nešvarumus, riebalus, negyvą odą ir kitus nešvarumus iš odos porų.

Šiltas dušas atveria odos poras ir paruošia odą priimti kaukėse esančias veikliąsias medžiagas. Todėl drėkinamosios ir senėjimą stabdančios kaukės, kurioms reikia, kad oda giliai įsisavintų ingredientus, turėtų būti naudojamos po dušo. Be to, šių kaukių naudojimas po dušo padeda išlaikyti drėgmę odoje, todėl nuėmus kaukę ji tampa minkštesnė ir putlesnė.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *