2024 26 liepos

Pristatė naują dainos „One“ versiją

By kaunoaleja.lt Geg19,2024 #Metallica

Daugiau nei prieš trisdešimt metų metalo sunkiasvorės „Metallica“ įrašyta daina „One“ atgimsta nauju skambesiu. Žymiausia violončelininkų grupė „Apocalyptica“ pristatė savo naują dainos interpretaciją iš birželio mėnesį pasirodysiančio albumo, kurio dainas bus galima išgirsti spalio mėnesį Vilniuje, Kaune ir Palangoje.

„One“ – trečiasis „Apocalyptica“ kūrinys iš birželio 7 d. pasirodysiančio albumo „Plays Metallica Vol. 2“, dedikuoto legendinei grupei „Metallica“. Jis buvo įrašytas kartu su grupės nariais Jamesu Hetfieldu ir Robertu Trujillo ir neabejotinai žymi svarbų grupės „Apocalyptica“ kūrybos etapą.

„Neįtikėtina, kad pats J. Hetfieldas panoro tai padaryti. Visada galvojome, kaip būtų puiku kada nors įrašyti kūrinį kartu su „Metallica“. Manau, kad jį sužavėjo kitoks mūsų požiūris – kartais beprotiškiausios idėjos yra tai, kas jaudina žmones, ir tai buvo mūsų iššūkis“, – sako „Apocalyptica“ įkūrėjas Eicca Toppinen.

„Pasitelkėme viską, ką galėjome, kad kūrinys būtų kuo pompastiškesnis. Rezultatas buvo kinematografiškas, o J. Hetfieldo papasakota istorija yra poetiška ir paliečianti. „One“ – galinga ir jaudinanti daina. Kaip gerbėjas turiu pasakyti, kad buvo neįtikėtina pagaliau ją išgirsti, namuose net apsiverkiau. Man drebėjo rankos“, – pridūrė grupės violončelininkas Perttu Kivilaakso.

Apocalyptica ft. James Hetfield & Rob Trujillo – One – https://www.youtube.com/watch?v=Rg80u-TMNeE

Violončelių muzikos titanai „Apocalyptica“ šią žiemą pranešė, kad vasaros pradžioje išleis naują albumą „Plays Metallica Vol. 2“, kuris taps prieš 28 metus išleisto jų pirmojo legendinio albumo „Plays Metallica by Four Cellos“ tęsiniu. Šis rinkinys tęs kelionę, kuri prasidėjo dar 1996 m., kai Helsinkio Sibelijaus akademijos studentai violončelėmis atliko „Metallica“ kūrinius. Nuo to laiko „Apocalyptica“ įrašė aštuonis albumus, surengė dešimtis tūkstančių pasirodymų ir koncertavo kartu su garsiausiais pasaulio atlikėjais, taip pat ir su savo kūrybos įkvėpėja „Metallica“. Devintame albume suomiai grįžta prie savo šaknų ir su nauju skambesiu bei jėga papasakos legendinę istoriją, atiduodami duoklę legendinei metalo grupei.

„Apie dar vieno grupės „Metallica“ albumo įrašymą kalbėjome maždaug 20 metų, nes buvo tiek daug puikių dainų, kurias norėjome atlikti. Laukėme tobulo momento tai padaryti. Pagalvojus apie tą paauglį manyje, kuris dabar gali groti savo mėgstamiausius kūrinius, man bėga šiurpai“, – sako P. Kivilaakso.

„Apocalyptica“ žadėjo, kad naujame albume bus kviestinių atlikėjų. Jau pirmasis kūrinys „The Four Horsemen“ iš debiutinio „Metallica“ albumo „Kill ‘Em All“ ištęsėjo pažadus, nes buvo įrašytas kartu su grupės bosistu R. Trujillo. Vėliau grupė pristatė kultinės dainos „The Unforgiven II“ interpretaciją, o įrašant trečiąjį naujojo albumo kūrinį „One“ prisidėjo ir pačios grupės „Metallica“ balsas bei siela J. Hetfieldas.

Apocalyptica – The Unforgiven II – https://www.youtube.com/watch?v=-5OGVn8bkbA

Pristatydama naujausią albumą, grupė „Apocalyptica“ leisis į koncertinį turą, kurio metu surengs 49 pasirodymus įvairiuose pasaulio kampeliuose. Rudenį „Apocalyptica“ pakvies į tris turo „PLAYS METALLICA VOL. 2 TOUR 2024“ koncertus Lietuvoje: spalio 18 d. Palangoje, 19 d. Kaune ir spalio 20 d. Vilniuje.

Bilietus į šiuos koncertus platina „Kakava.lt“.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *