2024 26 liepos

Aktorė A. Žirgulytė: „Išorinis grožis nėra svarbiausias dalykas“

Gegužės 18-19 dienomis į prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“ sugrįžta vaikų ir paauglių mados konkursas „Podiumas 2024“. Viena iš komisijos narių tapsianti aktorė Akvilė Žirgulytė pasakoja, jog paauglystėje pati taip pat buvo susiviliojusi modelio darbu, tačiau paragavusi šios duonos bei pamačiusi užkulisius, netruko suprasti, kad jeigu modelis nenori tapti tik gražia preke, jis turi turėti savyje daugiau vidinio svorio.

Jau šį savaitgalį net 84 modeliai dalyvaus antrą kartą organizuojamame vaikų ir paauglių mados konkurse „Podiumas 2024“, kuris skatina augančiosios kartos kūrybinius sugebėjimus bei individualią improvizaciją. Šventinio renginio metu laukia ne tik įspūdingas reginys, bet ir įvairios nemokamos pramogos bei konkursą vainikuosiantis kylančio atlikėjo, „X-faktorius“ dalyvio Dovydo Misiūno-Dovi Mi koncertas. Prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ vyks ir per visą prekybos centrą nusidriekusi mados mugė, kurioje lankytojai galės rasti nuo rankų darbo aksesuarų ar natūralaus šilko bei kašmyro gaminių, iki graikiškos tekstilės, drabužių ir kitų atributų namams bei spintai, o kūrybinėse dirbtuvėlėse susipinti kasytes, pasipuošti blizgučiais ar kartu su visa šeima įsitraukti į meninį performansą, kuriant didelį spalvotą „Jausmų miestą“.

„Mums smagu, kad šis konkursas ir vėl sugrįžta į Megą, kad apart šventinio renginio ir koncerto, savo lankytojus galime nudžiuginti ir smagiomis pramogomis, kurios lauks visą savaitgalį. Sekame naujausias tendencijas bei stengiamės jas pasiūlyti savo lankytojams, tuo pačiu skatindami šeimas laiką leisti kartu bei dėmesį skirti ir mažųjų narių poreikiams, šiuos nuo vaikystės supažindinant su vis daugiau sričių bei saviraiškos formų, tame tarpe įskaitant ir mados pasaulį“, – sako prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“ valdančios bendrovės „Baltic RED“ rinkodaros vadovas Laimis Binderis.

Viena iš konkurso komisijos narių tapsianti aktorė Akvilė Žirgulytė prisimena, jog vaikystėje ne visuomet turėjo galimybę rengtis tą, ką norėjo. Sudėtingesnė finansinė padėtis šeimoje ribojo pasirinkimo laisvę, tačiau tai išugdė sąmoningą požiūrį į drabužius, nepasiduodant parduotuvėse dažnai užvaldančiai pirkimo manijai.

„Po tėvų skyrybų, su mama neturėjome daug pinigų, todėl rengdavausi tai, ką nupirkdavo. Tačiau vėliau, man augant, vis pasitaupydavau, jog galėčiau sau leisti truputėlį daugiau. Iki penktos ar šeštos klasės nelabai aprangos klausimas rūpėjo, bet įžengiant į paauglystės laikotarpį, augo noras vis labiau pataikyti į madą bei to meto tendencijas. Tuo pačiu ir mokykloje, atrodė, labai svarbu vaikščioti dėvint naujus drabužius“, – prisiminimais dalinasi aktorė.

Paklausta apie asmeninio santykio su mada pokyčius, Akvilė neslepia – praeita įvairiausių laikotarpių, tačiau apranga ir drabužiai yra vienas iš kelių, per kurį einant, augantis žmogus gali pažinti save ir ieškoti to stiliaus, kuris atspindi tikrąją viduje gyvenančią asmenybę.

„Pamenu, vienu metu pasidaviau mane užvaldžiusiam EMO stiliui, vaikščiojau su langelių tekstūromis margintais drabužiais, spintoje dominavo juoda, balta ir rožinės spalvos, o dainininkė Avril Lavigne buvo stilingiausias pavyzdys. Vėliau atėjo ir treningų etapas, kai maištaudama kone prieš viską, sakiau, kad jau niekas nebesvarbu. Tačiau laikui bėgant tai nurimo. Stebėjau aplinką, perėjau į kitą mokyklą ir tiesiog pradėjau moteriškėti“, – pasakoja Akvilė.

Nors šiandien Akvilė žinoma kaip kino ir televizijos aktorė, jai yra tekę paragauti ir modelio duonos. Pasak jos, kažkada ši sritis itin traukė, tačiau susipažinus su ja iš arčiau, dėmesys kiek atslūgo, Akvilei suprantant, kad tikrasis žmogaus grožis remiasi ne į dailią išvaizdą, o į tai, kas slepiasi po ja.

„Mane nuo paauglystės kone persekiojo modelių agentūrų agentai, vis stabdydavo gatvėje, kviesdavo ateiti, nes buvau labai aukšta ir atrodydavau vyresnė. Bet mama buvo aiškiai pasakiusi, kad pirma privalau pabaigi mokyklą, o po to jau galiu daryti, ką norinti. Kai suėjo 16 metų, vasaromis išvažiuodavau kaip modelis į Italiją, Prancūziją, bet porą metų taip pakeliavus, ėmė keistis asmeninis požiūris. Atsirado poreikis ieškoti normalaus darbo, nes modelio kelias yra laikinas, o išorinio grožio aš niekuomet nepriėmiau kaip pagrindinio dalyko. Man norėjosi būti išsilavinusiai, įdomiai, ne tik kaip gražiai prekei, o turinčiai savyje daugiau svorio“, – teigia aktorė.

Vieną iš pagrindinių GRAND PRIX prizų įsteigusios odontologijos klinikų tinklo „CLINIC | DPC“ atstovė taip pat antrina Akvilei, jog išorinis grožis visuomet prasideda nuo vidaus, kaip ir graži šypsena – nuo sveikų dantų, kurių taisyklingos priežiūros įpročius pravartu įsisąmoninti nuo mažų dienų, jog ateityje būtų išvengta varginančių problemų, sukeltų prastos individualios burnos higienos.

„Mes tikime, kad sveika ir spindinti šypsena yra svarbi kiekvieno vaiko gyvenimo dalis, todėl norime skatinti jaunąją kartą rūpintis savo dantimis ir jų priežiūra nuo mažens. Mūsų prisidėjimo prie šio renginio tikslas – padėti vaikams suprasti, kad dantų priežiūra ir estetiška šypsena yra bendros sveikatos ir pasitikėjimo savimi receptas, o kad tą pasiektume, užtenka tik truputį pakoreguoti savuosius įpročius, susijusius su individualia burnos higiena“, – teigia konkurso komisijoje taip pat būsianti „CLINIC | DPC“ pardavimų vadovė Laura Bukaveckienė.

Daugelis konkurse dalyvausiančių dalyvių prisistatymo anketose nurodė svajojantys savo ateitį sieti su žinomumu, tapti profesionaliais modeliais, dizaineriais ar sukti į aktorystės kelią, tačiau čia Akvilė švelniai juos perspėja – kelias nebus lengvas. Pasak jos, svajonių siekti reikia, tačiau bet kurioje iš šių sričių konkurencija laukia didžiulė, tad teks ne tik džiaugtis sėkmėmis, bet ir išmokti susitaikyti su galimais nusivylimais.

„Manau, kad vaikai patys jaučia, kuo jie nori būti užaugę, mane vaikystėje irgi ragino nesirinkti aktorės profesijos, bet aš vis tiek atsidūriau ten, kur turėjau atsidurti. Visgi, vienintelis patarimas, kurį turėčiau augančiai kartai – tai pasiruoškite. Reikės storos odos, teks išmokti priimti nusivylimą, kodėl modelio sutartį, aktoriaus vaidmenį ar bet kokią poziciją gauna kažkas kitas, o ne tu. Taip pat, ir kai viskas, atrodo, jau sekasi, bet kurią akimirką gali užsidaryti prieš akis atsivėrusios durys. Tai atrodo labai paprasta ir lengva, tačiau iš tiesų reikalauja tvirtos emocinės būsenos bei psichologinio stabilumo, ypač jeigu pasirenkama aktoriaus profesija, kurioje reikia įsijausti į kartais net labai žiaurius gyvenimus ir vaidmenyje patirtų išgyvenimų neparsinešti kartu su savimi į namus“, – atvirauja Akvilė.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *