2024 27 liepos

Palankiausios sąlygos nuotekų valymo įrenginiui: kokios jos?

Kadangi aplinkos tarša yra opi problema, šiandien vis daugiau žmonių nusprendžia įsirengti nuosavą nuotekų valymo sistemą. Efektyviai valant nuotekas, pašalinamos visos kenksmingos medžiagos, todėl išvalytas vanduo nedaro neigiamos įtakos aplinkai. Šiame straipsnyje, kokios yra palankiausios sąlygos valymo įrenginio montavimui ir kodėl šį verta įsigyti.

Sklypo plotas ir atstumas iki kito sklypo

Norint sklandžiai sumontuoti vietinę kanalizaciją, svarbu tinkamai parengti techninį projektą. Šį dažniausiai išduoda regiono aplinkos apsaugos departamentas. Dokumentuose įprastai jau būna nurodyta galima vietinės kanalizacijos vieta. Geriausia, kai atstumas nuo kito sklypo iki nuotekų įrangos yra ne mažesnis nei 3 metrai. Kitu atveju, reikalingas raštiškas sklypo savininko sutikimas.

Taip pat svarbus ir sklypo plotas. Jeigu sklype yra šachtinis šulinys, nuotekų valymo įrenginiai turėtų būti montuojami ne arčiau nei 15 metrų nuo jo. Be to, turėtų būti išlaikomas ir 3 metrų atstumas iki šiltnamio, jei toks yra. Dėl to, geriausia, kai sklypo plotas yra didesnis arba sudarytas iš kelių sklypų, pavyzdžiui, sodų bendrijose.

Grunto tipas

Jeigu gruntas, kuriame ketinama montuoti valymo įrangą – molingas, svarbu pasirūpinti papildoma įranga. Toks gruntas ilgainiui gali paveikti įrenginio korpusą, todėl gali prireikti papildomų priemonių, pavyzdžiui, gelžbetoninio pagrindo arba žiedų. Palankiausias yra pūrus dirvožemis, kuris yra pralaidus vandeniui.

Galimybė išleisti išvalytą vandenį

Jeigu šalia sklypo yra melioracijos griovys, vandens telkinys, išvalytą vandenį galima išleisti būtent ten. Vis dėlto, jeigu tokios galimybės nėra, gali išaugti montavimo kaina, nes reikia įrengti infiltracijos šulinį arba specialią uždarą talpyklą. Žinoma, esant poreikiui, išvalytą vandenį galima kaupti talpykloje ir panaudoti, pavyzdžiui, vejos laistymui.

Visgi, jeigu sklypo plotas nėra toks didelis, galima ir kita alternatyva – talpyklos, kuriose kaupiamos nuotekos. Šiuo atveju, svarbiausia, kad talpykla būtų lengvai pasiekiama asenizacinės mašinos. Žinoma, tai svarbu ir montuojant įrenginį, nes reikia reguliariai pašalinti perteklinį dumblą.

Taigi, norėdami įsirengti vietinę kanalizaciją, atkreipkite dėmesį į sklypo plotą, atstumus iki tam tikrų objektų, grunto tipą ir galimybę išleisti išvalytą vandenį. Esant palankioms sąlygoms, montavimo darbai atliekami greičiau, o įrenginio kaina yra mažesnė. Žinoma, kanalizacijos įrangą galima įrengti ir sunkesnėmis sąlygomis. Bet kuriuo atveju, įsirengę vietinę kanalizaciją, prisidėsite prie taršos mažinimo, o išvalytą vandenį galėsite panaudoti asmeninėms reikmėms.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *