2024 27 liepos

Neveikia spausdintuvas? 4 patarimai, kaip tai išspręsti

Daugelis bent kartą yra susidūrę su tam tikromis spausdinimo problemomis. Tačiau ne visada reikia skubėti pas meistrus, kad jie sutaisytų įrenginį. Kartais tereikia žinoti kelis pagrindinius triukus, kad atsiradusią problemą išspręstumėte patys. Taigi, žemiau straipsnyje pateikiame dažniausiai pasitaikančius spausdinimo iššūkius ir dalinamės patarimais, kaip juos įveikti.

1. Įstrigęs spausdinimo popierius

Pakankamai dažnai pasitaikanti problema yra lapų įstrigimas į spausdintuvą, kuomet lapai yra sulamdomi ir sugadinami. Tačiau kodėl taip įvyksta? Greičiausiai į dėklą įdėjote per daug popieriaus lapų arba tai padarėte netinkamai. Panaši problema nutinka, kai spausdintuvas paima per daug lapų vienu metu. Dažniausiai taip nutinka dėl nekokybiško popieriaus. Norėdami išspręsti šią problemą, pabandykite jį pakeisti. Na, o jei domina kokybiškas kopijavimo popierius gera kaina, didelį jo pasirinkimą galite rasti paspaudę ant pateiktos nuorodos.

2. Spausdintuvas per lėtai atlieka savo darbą

Dar vienas iššūkis yra per lėtai ir neefektyviai veikiantis spausdintuvas. Šios problemos sprendimas gali būti pakankamai paprastas – tiesiog įėję į nustatymus pasirinkite žemesnės kokybės spausdinimą. Vis dėlto tai gali nepadėti, jei spausdintuvą turite jau kurį laiką ir jis yra senas. Tokiu atveju galbūt laikas galvoti apie naują spausdinimo įrenginį?

3. Nepavyksta spausdinti naudojant telefoną

Nauji spausdintuvai neretai turi funkciją, kuomet galima spausdinti prie įrenginio prisijungus telefonu. Tačiau ne visada toks spausdinimo būdas pavyksta. Kodėl taip nutinka? Norint naudotis šia funkcija, reikalingas Wi-Fi ryšys. Todėl jei susidūrėte su sunkumais spausdinant dokumentus iš mobiliojo telefono, greičiausiai tai bus ryšio problema. Tokiu atveju pabandykite patikrinti, ar yra prisijungta prie tinkamo interneto ryšio ir ar jis iš viso veikia.

4. Spausdintuvas neveikia

Jei spausdintuvas nespausdina arba neįsijungia ir nerodo jokio įspėjimo, pabandykite įrenginio laidą ištraukti iš elektros lizdo. Tuomet kelias minutes palaukite ir vėl jį įkiškite atgal. Galbūt spausdintuvą pakaks tik perkrauti. Taip pat jei įrenginys įsijungia bet nespausdina, greičiausiai bus pasibaigęs rašalas. Tuomet reikia pakeisti rašalo kasetę arba tonerį.

Jeigu jūsų spausdintuvas pradėjo veikti neįprastai, neskubėkite jo remontuoti. Pirmiausia, patys pabandykite išspręsti atsiradusią problemą – kartais tai pakankamai lengva. Taip galite ne tik sutaupyti laiko, bet ir išvengti išlaidų, kurias patirtumėte nešdami spausdintuvą į taisyklą.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *