2024 26 liepos

Kokie termo rūbų tipai egzistuoja?

Daugelis žmonių klaidingai mano, kad termo apatinis trikotažas yra būtinas tik šilumai palaikyti. Tiesą sakant, jis turi platesnį tikslą, t.y. sukurti patogų kūno temperatūros režimą šaltu ir net šiltu oru. Tai pasiekiama tiek išlaikant šilumą, tiek efektyviai sugeriant ir išgarinant drėgmę. Juk fizinio krūvio metu ant odos atsiranda drėgmė, ji pasišalina per viršutinį materijos sluoksnį, žmogui nešalta. Specialių medžiagų naudojimas, jų derinys ir specialus kirpimas išskiria termo apatinį trikotažą nuo įprastų drabužių, kurie dėvimi šiltinimui keliais sluoksniais. Tuo pačiu jis yra daug plonesnis – termo apatinio trikotažo efektas prilygsta dviejų drabužių sluoksnių efektui.

Šiandien termo apranga labai populiari, ją dėvi tiek vyrai, tiek moterys. Marškinėliai trumpomis rankovėmis, marškinėliai ilgomis rankovėmis, megztiniai aukštu kaklu su užtrauktuku arba gobtuvu, vientisi kombinezonai yra vyriški termo apatiniai. Kaip pasirinkti tinkamą variantą, reikia nuspręsti pagal individualius pageidavimus ir užsiėmimą. Siūlomi ir modeliai moterims – dažniausiai tai yra marškinėliai, palaidinės, kelnės. Pagaminti iš plono audinio, jie puikiai atitinka kūno kontūrus ir nevaržo judesių. Dėvėjimo efektas pasiekiamas kompetentingai pasirinkus būsimo naudojimo sąlygas ir fizinio aktyvumo laipsnį. Vienas dalykas, jei nuolat judate, pavyzdžiui, slidinėjate ar bėgiojate, bet visai kas kita, jei ilgą laiką nejudėdami praleidžiate gatvėje, pavyzdžiui, žvejojate. Norint suprasti, kokį termo trikotažą pasirinkti, reikia suprasti jo tipus. Kviečiame su jais susipažinti.

Pagal paskirtį

Žmogaus kūno šilumai išsaugoti naudojami šilumą taupantys termo apatiniai. Tam geriausia medžiaga – vilna, kurios pluoštai sulaiko šilumą. Be to, užtikrinamas kvėpuojantis efektas, todėl žmogus neprakaituoja. Tokie gaminiai puikiai tinka naudoti nuo -5 iki -30 °C temperatūroje. Jie perkami tiek kasdieniam nešiojimui, tiek išvykoms į gamtą, žvejybai, žiemos žygiams.

Drėgmę sugeriantys termo apatiniai skirti pašalinti nuo žmogaus kūno paviršiaus drėgmę, kuri išsiskiria fizinės veiklos metu. Tokiuose gaminiuose vyrauja sintetika, kuri išdžiūsta gana greitai – apie 15 minučių. Žmogui bus patogu sportuoti ar dirbti lauke, nerizikuojant peršalti. Tokių produktų naudojimo temperatūros diapazonas yra nuo +10 iki -25 °C.

Hibridiniai termo apatiniai dar vadinami kombinuotais. Sujungia šilumos taupymo ir drėgmės šalinimo užduotis. Jie įgyvendinami dėl dviejų sluoksnių audinio struktūros: vidinis sluoksnis pagamintas iš poliesterio, kuris gerai sugeria ir pašalina drėgmę, išorinis sluoksnis gali būti pagamintas iš sintetikos arba natūralaus audinio (arba abiejų derinio), kuris užtikrina šilumos išlaikymą. Šie termo apatiniai tinka aktyviai sportuoti, vaikščioti, dirbti lauke.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *