2024 27 liepos

Kaip tinkamai įrengti ortakių sistemą?

Mechaniniai vėdinimo kanalai yra svarbus pastatų vėdinimo sistemos elementas. Jie naudojami oro transportavimui iš išorės į pastato vidų, kad būtų užtikrintas tinkamas oro švaros ir drėgmės lygis. Teisingas vėdinimo kanalų įrengimas yra labai svarbus efektyviam vėdinimo sistemos veikimui.

Kaip išsirinkti tinkamą mechaninio vėdinimo sistemą savo namams

Norėdami pasirinkti tinkamą mechaninio vėdinimo sistemą savo namams, turite atsižvelgti į keletą veiksnių. Pirmiausia turite nustatyti, kokie yra jūsų namų vėdinimo poreikiai. Tuomet reikia apsispręsti, ar norite įsirengti mechaninę vėdinimo sistemą su šilumos atgavimu ar be jos. Rekuperacija apima šilumos atgavimą iš išmetamo oro ir jos perdavimą tiekiamajam orui, o tai leidžia sutaupyti energijos.

Kitas žingsnis – nustatyti vėdinimo sistemos tipą, kuris geriausiai atitiks jūsų poreikius. Yra keletas vėdinimo sistemų tipų, tokių kaip: mechaninis centrinis vėdinimas su šilumos atgavimu, mechaninis centrinis vėdinimas be šilumos atgavimo ir taškinės sistemos. Paskutinis žingsnis – parinkti įrenginio gamintoją ir modelį bei montuotoją, kuris atliks surinkimo darbus.

Apžvelkime kaip vyksta montavimo darbai

Pirmiausia turite nuspręsti dėl ortakio skerspjūvio formos ir jo dydžio:

Ortakio forma ir kanalas jo įrengimui parenkamas pagal erdvę, kurioje jis gali būti paslėpti. Paprastai tai yra sienos ir lubų kampas arba sritis, paslėpta už plokštės.

Be to, įvairiose kambario vietose gali būti patogios skirtingos formos.

Šiuo tikslu ortakių pasiūla pateikia daugybę skirtingų elementų:

  • vamzdžių jungčių ir jungiamųjų detalių rinkinius, įskaitant perėjimus iš apvalaus į stačiakampį, iš vieno dydžio į kitą;
  • posūkiai (alkūnės) 90 ir 45 laipsnių kampu, jungtys apvaliems ir stačiakampiams vamzdžiams su 90 laipsnių posūkiu;
  • trišakiai su apvaliais ir stačiakampiais gnybtais.

Bute ar privačiame name dažniausiai pakanka lanksčios žarnos – dėl žemo triukšmo lygio vėdinimas nesukels rūpesčių šeimininkui. Tačiau lankstūs ir pusiau lankstūs ortakiai užima daug vietos, todėl kaip pagrindinės linijos dažnai naudojami stačiakampiai ortakiai, o lanksčios žarnos tiesiamos tiesiai į ventiliacijos groteles. Diegiant didesnio masto – bendrojo namo ar pramoninės vėdinimo sistemą – dažniausiai naudojami standūs ortakiai.

Ortakio pasirinkimas turėtų būti patikėtas specialistams, kurie projektuoja jūsų vėdinimo ir oro kondicionavimo sistemą. Inžinieriai atsižvelgs į visus veiksnius (kanalų aerodinamiką, įrangos galią, išleidžiamo ar pakeisto oro kiekį ir kt.) ir suras optimalų sprendimą, visų pirma nustatys reikiamą ortakio skerspjūvį ir medžiagą.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *