2024 5 spalio

Choreografė D. Ūsienė apie jaunųjų šokėjų pergales

„Demo“ mados teatro, „Demo“ šokių kolektyvų ir „Deimantės modelių agentūros“ įkūrėja choreografė Deimantė Ūsienė jau tris dešimtmečius prisideda prie augančios kartos tobulėjimo. Moters vadovaujami vaikų kolektyvai kasmet pelno prizinius apdovanojimus pasauliniuose konkursuose, tad paklausta, kur slypi sėkmės priežastis, atsakymo ilgai neieško – ji myli visus vaikus, bet norint pasiekti rezultatų, reikia griežtumo, disciplinos ir reiklumo.

„Vaikystėje aš norėjau tapti aktore. Kai tėvai daug dirbdavo, namuose būdavom vieni, staipydavomės prieš veidrodį, repetuodavom monologus, demonstruodavom drabužius, mamos sukneles, batus ir visad įsivaizduodavau, kaip ateityje būsiu aktore. Tačiau kai pradėjau dainuoti folkloriniame ansamblyje, greta mūsų šoko šokėjai. Juos pamačius, aš supratau, kad mano svajonė yra kurti šokius ir tapti choreografe“, – savo gyvenimo istorija dalinsis laidos herojė.

Visgi, Deimantės aistrą šokiui palaikė ne visi. Jos tėvai norėjo, kad dukra sektų rimtų mokslų keliu ir pasirinktų medikės profesiją. Moteris pasakoja anuomet žadėjusi tėvams išpildyti jų lūkesčius, tačiau aplankiusi sėkmė pakoregavo planus, taip medicinos mokslų universiteto durų ir nepravėrus.

„Tėvai mano šokius vertino ne taip gerai. Jie norėjo, kad būčiau medikė, nes sakydavo, jog iš šokių duonos nevalgysiu. Buvau pareiginga ir prižadėjau, kad po šių studijų baigsiu ir medicinos universitetą. Tačiau sėkmė labai stipriai lydėjo mane ir turbūt gyvenime atsiradau ten, kur turėjau būti, todėl nebeteko mokytis medicinos“, – pasakos Deimantė.

Ji atvira – „mano žvaigždė suspindo iš karto“. Ir tai ne šiaip drąsios pagyros, mat iš tiesų, tuo metu Kaune plačiai išskėstomis rankomis laukė jaunų choreografijos specialistų su gausiais darbo bei projektų pasiūlymais.

„Gavau paskyrimą į Kauną, kur jaunų specialistų nebuvo, tik vyresni, todėl galbūt visi laukė jaunos choreografės, nes vos tik atsiradau ten, pasipylė skambučiai, kurie net mane pačią nustebino. Nuo tautinių folklorinių kolektyvų, iki muzikinio teatro ir net pasiūlymų dirbti su modeliais. Netrukus amžinatilsį Dalia Teišerskytė pakvietė į mados teatrą, o tenai ir prasidėjo mano visiškai kitokia veikla. Juk niekas nemokino apie modelių veiklą, nežinojau nuo ko pradėt, bet galiausiai tiesiog atsisakiau tautinio žanro ir pasirinkau tai, kas buvo pačiai įdomiau: šou šokį, teatrinį, miuziklinį šokį“, – karjeros kelio istorija dalinsis laidos pašnekovė.

Šiandien Deimantė – „Demo“ mados teatro, „Demo“ šokių kolektyvų ir „Deimantės modelių agentūros“ įkūrėja. Jos vaikų grupės tarptautiniuose konkursuose pelno prizines vietas, pasirodo didžiausiuose šalies renginiuose bei važinėja po pasaulį. Choreografė neslepia, už visų pergalių slepiasi sunkus darbas, mat norint pasiekti aukštumų, reikia laikytis griežtos disciplinos.

„Disciplina ir griežtumas su meile yra mūsų „Demo kids“ pergalių rezultatas. Visi vaikai žino, kad aš juos labai myliu, tačiau siekiant rezultato, kartais reikia daugiau griežtumo, disciplinos, ir reiklumo. Todėl jie su tuo susitaiko ir kartu siekiam pergalių“, – teigs choreografė.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *