2024 5 spalio

Lietuvos šokėjai gatvės šokių „IDO Popping“ stiliaus Europos čempionai

Lietuvos šokėjai IDO Europos gatvės šokių čempionate Lenkijoje laimėjo du aukso ir du bronzos medalius. Žnin mieste vykusiose prestižinėse ir svarbiose varžybose dalyvavo daugiau nei 2000 šokėjų iš 31 šalies.

Lietuviai varžėsi hip hop ir poppingo šokių stilių kategorijose su solo, porinių šokių, mažų ir didelių grupių pasirodymais. Mūsų šalį Europo gatvės šokių čempionate atstovavo Lietuvos šokių asociacijos narių delegacija, sudaryta iš „Modus dance“, „RED“ šokių studija, „Motus Imperium“, „Flash Dance“ šokių studija, „DEMO“ šokėjų. Iš viso čempionate savo meistriškumą pristatė daugiau nei 230 Lietuvos sportininkų.  

Pirmiausia varžybas pradėjo lietuviai vaikinai, kategorijoje nuo 7 iki 12 metų. Dėl medalių jie grūmėsi su daugiau nei 40 varžovų. Finalinį etapą pasiekė „RED“ šokių studijos atstovas Rėjus Karvelis (amžius 12 m.) ir „Motus Imperium“ studijos atstovas Gustas Sabaliauskas (amžius 10 m.). Rėjus jau pirmajame etape išsiskyrė iš savo konkurentų šokimo jėga ir parodyta technika. Finale šoko septyni šokėjai ir Rėjus laimėjo trečiąją vietą.

Antrieji varžybose startavo Lietuvos gatvės šokių porinių šokių atstovai vaikų amžiaus kategorijoje. Šioje kategorijoje varžėsi 69 duetai, tarp kurių buvo penki mūsų šalies atstovai. Į finalą pateko vaikinų duetas – Rėjus Karvelis ir Paulius Kavaliauskas – abu jie „RED“ šokių studijos atstovai. Finaliniai pasirodymai pritraukė visą arenos dėmesį, o mūsų lietuvaičių muzikalumas, energija ir atliktos judesių kombinacijos jiems pelnė bronzos medalius.

Skelbiant „IDO popping“ šokėjų porinių šokių kategorijas Lietuvos himnas buvo giedamas net du kartus: „RED“ šokių studijos nariai Aronas Žvirblis ir Vakaris Vegys bei Rėjus Karvelis su Pauliumi Kavaliausku paauglių ir vaikų porinių šokių kategorijose tapo Europos čempionais.

Komandinių pasirodymų kategorijose sėkmės pritrūko – lietuviai „Flash dance“ šokių studijos šokėjai pasiekė finalą, bet pagrindiniai prizai iškeliavo į kitas šalis.

„Mūsų šalies atstovų pasiekimai Europos čempionate nudžiugino. O visiems šokių klubams ir studijoms linkiu stiprybės, ištvermės bei jėgų ruošiantis naujam sezonui“, – sakė Lietuvos šokių asociacijos „Dance Team LT“ prezidentė Rugilė Dailidaitė.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *