2024 11 spalio

Iššūkiai įspūdingo H. Zimmerio projekto organizatoriams: arenos užkulisiuose teks įrengti visą miestelį

By kaunoaleja.lt Spa9,2024 #Zimmer

Jau visai netrukus, spalio 26 dieną, Vilniuje, „Twinsbet“ arenoje, skambės žinomiausios Holivudo kino filmų dainos, kurias atliks 100 muzikantų simfoninis orkestras. Pasirodymą pirmą kartą Lietuvoje surengs garsiausio pasaulyje filmų kompozitoriaus Hanso Zimmerio muzikos projektas „The World of Hans Zimmer“. Kad tai bus įspūdingas ir itin profesionaliai sustyguotas renginys rodo ne tik išparduoti visi bilietai (šiandien paskelbta, kad į prekybą paleidžiami bilietai į paskutinius įmanomus arenos sektorius), bet ir organizatoriams pateikti didžiuliai kūrėjų reikalavimai.

„Arenos užkulisiuose turime įrengti 18 jaukių kambarių atlikėjams, tarp jų bus penki ofisai turo vadovams, net buhalterijai. Tiek atskirų patalpų už scenos nėra, tad tenka sukti galvas, kaip jas naujai suprojektuoti, pastatyti, iš kur gauti tiek reikalingų baldų, kilimų, šaldytuvų, kitų detalių jaukumui sukurti. Tai išties didelis iššūkis – užkulisiuose turėsime įrengti beveik visą miestą su restoranais, poilsio zonomis, skalbyklomis“, – sako koncertą organizuojančios agentūros „M.P.3“ projektų vadovė Urtė Abrasonytė.

Nemenkas išbandymas pasirodė ir gauti 103 laisvus tai datai kambarius viešbutyje. Taip pat iš užsienio siunčiamas didelis kiekis juodų specialių išmatavimų rankšluosčių.

„Esame turėję iš organizatorių pačių įvairiausių reikalavimų, rengėme ne vieną užsienio atlikėjų bei grupių koncertą, tačiau čia susidūrėme su problema, kad visko reikia didžiuliais kiekiais. Taip pat yra labai konkretūs nurodymai restoranų įrengimui,  maistui, suskaičiuota kuris muzikantas kam alergiškas, kokie padažai turi būti, kas vegetaras, kas veganas. Indai taip pat turi būti keramikiniai, jokios plastmasės ar popieriaus“, – pasakoja U. Abrasonytė.

Išskirtiniame paties legendinio kompozitoriaus kuruojamame pasaulinio turo „A New Dimension“ koncerte visiems puikiai pažįstamą muziką iš žymiausių Holivudo filmų atliks 100 muzikantų simfoninis orkestras (jo sudėtyje gros ir lietuvis multiinstrumentalistas Saulius Petreikis!) ir pasaulinio garso solistai.

„The World of Hans Zimmer“ – tai visame pasaulyje pripažinimą pelnęs ypatingas muzikos projektas, leidžiantis garsiausių kino filmų muzikos magiją žiūrovams patirti gyvai pasirodyme su pilnos sudėties simfoniniu orkestru. Anot paties Hanso Zimmerio, vienas šių koncertų tikslų – išsaugoti orkestro kultūrą ir leisti klausytojams iš naujo atrasti unikalius orkestrinės muzikos atspalvius ir naujau pažinti jo muziką.

Nors Hanso Zimmerio muzika yra įkvėpusi daugelį atlikėjų ir skamba koncertuose visame pasaulyje, „The World of Hans Zimmer“ yra vienintelis oficialus šio kompozitoriaus muzikos projektas, o H. Zimmeris asmeniškai prižiūri jo kokybę, būdamas šio projekto pasirodymų programos kuratorius ir muzikos direktorius.

Renginys Lietuvoje taps dar įspūdingesniu mūsų šaliai, nes orkestro sudėtyje pasirodys garsus mūsų šalies multiinstrumentalistas Saulius Petreikis.

„The World of Hans Zimmer“ pristatys naują muzikos programą, o turo pavadinimas „A New Dimension“ (liet. „Nauja dimensija“) atspindi, kad kompozitorius turo pasirodymams atrinko ir aranžavo naujus kūrinius iš savo didžiulio kino filmams sukurtos muzikos katalogo, kurie atliekami simfoninio orkestro gyvai leis klausytojams panerti į naujas potyrių dimensijas.

Pirmasis oficialaus Hanso Zimmerio projekto „The World of Hans Zimmer“ pasirodymas Lietuvoje vyks „Twinsbet“ arenoje Vilniuje, spalio 26 dieną.

Bilietai į naujai atidarytus arenos sektorius: bilietai.lt.

Koncertą organizuojanti muzikos agentūra M.P.3 taip pat šiais metais kviečia į legendinės vokiečių synthpop grupės „Camouflage“ jubiliejino turo pasirodymą lapkričio 24 dieną „Compensoje“.

H. Zimmerio žinutė gerbėjams Baltijos šalyse:
https://www.youtube.com/shorts/DXIsZpKQlIc

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *