2024 3 spalio

Verslios moters kelias į ambasadorystę paskatino asmeninį proveržį

Sėkmingas verslas prasideda nuo idėjos, tačiau jo įgyvendinimas – nuo palaikymo, o kartais ir ištiestos pagalbos rankos. Bendruomenės svarbą ir betarpišką moterų ryšį akcentuoja Aistė Bumblauskienė. Šiandien ji yra sėkminga verslininkė, tinklaveikos klubo narė ir ambasadorė. Aktyvi, nenustygstanti ir stiprias lyderio savybes turinti moteris atskleidžia, kad karjerą pradėjo nuo emigranto duonos, tačiau asmeninę ir finansinę gerovę susikūrė tik tuomet, kai atrado pusiausvyrą tarp savirealizacijos bei rūpesčio sau.

Sustabdė sveikata

Vaikystės svajonei tapti kirpėja ranka pamojusi A. Bumblauskienė išvyko svetur. Penkerius metus užsienyje gyvenusi lietuvė dirbo daug ir savęs negailėjo. Verslo vadybos studijos koledže atvėrė daugiau durų, tačiau tik dar labiau įsuko ją į nuolat besitęsiančius darbus. Tačiau gimtinės ilgesys ir vaiko atsiradimas paskatino grįžti į Lietuvą.

Perfekcionizmas ir sukauptas darbo patirties bagažas padėjo A. Bumblauskienei užimti vadovo pozicijas ne vienoje didelėje įmonėje, tačiau didžiulė įtampa, stresas ir darbo krūviai sukėlė pasekmių.

„Nemokėjimas savęs tausoti sugadino mano sveikatą. Man buvo vos 27-eri, kai prasidėjo stiprūs širdies permušinėjimai ir gavau gydytojų rekomendacijas gerti tokį kiekį vaistų, kiek nė mano močiutė negerdavo, – su jauduliu pasakoja A. Bumblauskienė. – Visada norėdavau darbui atsiduoti maksimaliai. Paskutinis darbas didelėje korporacijoje atėmė visas jėgas ir galiausiai liepiau sau sustoti.“

Nepaisant pusmečio pertraukos, moters sveikata nepagerėjo, priešingai – ji ėmė nepaliaujamai sirgti. Ieškodama būdų, kaip sustiprinti savo sveikatą natūraliais būdais, A. Bumblauskienė atsitiktinai išbandė aukštos kokybės maisto papildus.

„Vitaminams aš visada buvau skeptiška, tačiau jau po penkių vartojimo dienų pajutau, kaip pamažu dingsta blogi simptomai. Šiandien praėjo daugiau nei ketveri metai nuo to laiko, kai pradėjau vartoti šio prekės ženklo papildus ir tie simptomai man niekada nepasikartojo“, – teigia A. Bumblauskienė.

Esminiu gyvenimo lūžiu atradimą laikanti A. Bumblauskienė sako, kad išsyk pradėjo savo patirtimi dalytis su aplinkiniais, o tai paskatino nerti į maisto papildų tinklinio marketingo verslą kompanijoje, kurios produktus išbandė. Vos po trijų mėnesių įmonėje ji užėmė direktorės poziciją.

„Pandemijos laikas buvo dėkingas – žmonės aktyviai dalyvavo nuotoliniuose renginiuose ir pirko sveikatai naudingus produktus. Pati šiuo laikotarpiu pradėjau aktyviai gilintis į sveikatą ir alternatyvią holistinę mediciną. Išmokau atlikti biorezonansinę diagnostiką žmonėms ir visa galva pasinėriau į žmogaus organizmo sampratą. Teko labai daug domėtis, skaityti, gilintis“, – apie verslo pradžią pasakoja pašnekovė.

„Solo“ verslininkas – vienišiausia profesija

Bendrauti su žmonėmis, juos motyvuoti A. Bumblauskienei sekėsi, tačiau ilgainiui verslininkei ėmė stigti bendraminčių, su kuriais galėtų pasidalyti ne tik idėjomis, bet ir sunkumais.

„Bekirbant šiai minčiai, netikėtai pamačiau tarptautinio moterų verslo ryšių ir rekomendacijų klubo „Start4networking“ skelbimą į nuotolinį renginį ir užsiregistravau. Juokinga, bet, renginiui dar nė nepasibaigus, žinojau, kad jungsiuosi į šią bendruomenę“, – šypsosi pašnekovė.

Įsitraukusi į renginius ir seminarus apie tinklaveiką, A. Bumblauskienė nebyliai pasvajodavo apie klubą Šiauliuose, kuriame galėtų burtis aktyvios ir verslios miesto moterys. Savo svajonę ji užrašė ant sapnų gaudyklės, kurią pakabino miegamajame, ir labai greitai užmiršo.

Po kurio laiko A. Bumblauskienė gavo pasiūlymą steigti „Start4networking“ klubą Šiauliuose. Pirmasis blynas – organizuotas renginys – nebuvo prisvilęs. Stoti į klubą panoro 10 verslių moterų. Trauktis atgal, kaip pati sako, nebegalėjo, turėjo steigti klubą ir nešti ambasadorės vėliavą.

„Klubo įsteigimas man nebuvo lengvas laikas. Jaučiau nuovargį, jaudulį, įtampą. Kaip šiandien pamenu tą akimirką, kai vakare po dienos darbų išsekusi nuėjau į miegamąjį ir už akių užkliuvo kabanti sapnų gaudyklė. Pažiūrėjusi išvydau patį pirmąjį savo užrašytą norą – tapti sėkmingo klubo Šiauliuose ambasadore, – jautria gyvenimo akimirka dalijasi A. Bumblauskienė. – Drąsiai žmonėms sakau svajoti, nes norai pildosi.“

„Avantiūrino“ klubas, kurio ambasadore tapo A. Bumblauskienė, sumušė visus tinklaveikos klubo „Start4networking“ rekordus. Grandiozinė inauguracija, sparčiai besiplečiantis narių ratas ir išsyk užsimezgę betarpiški ne tik verslo, bet ir asmeniniai ryšiai.

„Ta moterų bendrystė – didelė galia. Daugelis moterų, apsilankiusių vienuose ar kituose verslo pusryčiuose, sakė, kad jokiame kitame klube nebuvo jautusios tokios bendrystės, kaip mūsų klube. Visos kartu mes sukuriame galingą sprogstamąją energiją, kuri mus vienija ir palaiko. Aš, kaip šio klubo ambasadorė, stengiuosi išlaikyti šią energiją. Palaikau ir bendrą klubo dvasią, ir bendrauju su kiekviena nare individualiai. Šio klubo tikslas – padėti moterų verslams sėkmingai gyvuoti ir plėstis“, – teigia verslininkė.

Ambasadorystė – asmeninis tobulėjimas

Atrodytų, kad A. Bumblauskienės veiklos, verslas ir visi darbai, kuriuos jį įpareigota atlikti, – tiesus kelias į darboholizmą, tačiau anaiptol. Ji stengiasi laikytis darbotvarkės, planavimo disciplinos tam, kad išlaikytų pusiausvyrą tarp darbo ir poilsio.

Sėkmingo žmogaus gyvenimo recepto A. Bumblauskienė neturi, tačiau sako, kad yra principai, kurių ji laikosi: „Pirmiausia tai – savo potencialo realizavimas, tuomet kokybiškas laikas su šeima. Pinigai yra svarbūs, tačiau nereikia jausti finansinės įtampos. Kai mes paprasčiau į juos žiūrėsime, mokėsime džiaugtis tuo, ką turime, jie į mūsų gyvenimą ateis per lengvumą. Dar vienas be galo svarbus dalykas – sveikata. Jeigu dirbsime be sustojimo tik dėl pinigų, pamiršime šeimą, santykius, sveikata mus sustabdys. Gyvenime svarbu atrasti balansą.“

Paklausta, ar nejaučia papildomo nuovargio ar įtampos, bendraudama su galybe moterų ir spręsdama problemas, susijusias su skirtingais jų verslais, A. Bumblauskienė akimirksniu atsako, kad tai pakrauna jos vidinę bateriją.

„Aš, kaip klubo ambasadorė, tobulėju šuoliais. Kiekviena moteris man perduoda savo patirtį ir išmintį. Bendraudama su skirtingų temperamentų žmonėmis, papildau save, galų gale, neaprėpiamai daug sužinau apie skirtingus verslus. Tai man – labai vertinga patirtis. Jau nekalbu apie tai, kad mūsų klubo narės kartu sukuria tokį didžiulį kontaktų serverį, kuris tampa stipria atspirtimi, sprendžiant skirtingus versle kilusius klausimus. Mano pačios verslas įgavo kitą pagreitį, nes prasiplėtė klientų ratas, padaugėjo užsakymų“, – tikina „Avantiūrino“ ambasadorė.

A. Bumblauskienė akcentuoja narystės klube naudą kiekvienai jo narei ir sako, kad asmenybės augimas yra neįkainojamas: „Kiekvienai verslininkei yra naudinga būti klube jau vien dėl šios bendrystės. Vadovas su savo darbuotojais negali dalytis viskuo, kas jį slegia. Tačiau su žmonėmis, kurie taip pat vadovauja ir susiduria su vienokiais ar kitokiais iššūkiais, tuo dalytis yra prasminga ir naudinga. „Start4networking“ klube svarbu svarbu ne tik gauti, bet ir duoti. Šie mainai padeda mums tobulėti, kurti ir vystyti verslą.“

Kalbėdama apie ateitį, pašnekovė atskleidžia, kad didžiausias jos užmojis – išlaikyti klubo Šiauliuose dvasią ir kokybę bei padėti pasiekti klubo narėms trokštamus verslo rezultatus.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *