2024 2 liepos

Karštomis vasaros dienomis, paštomatuose pavojinga siųsti ne tik maistą

Pastarosiomis dienomis Lietuvą džiugina itin didelė šiluma. Nors gyvenimas vyksta įprastu ritmu, Lietuvoje įsivyraujančios karštos dienos gali turėti įtakos kasdieniams procesams, tokiems kaip internetinis apsipirkimas bei siuntinių siuntimas. Karštis gali pakenkti temperatūrai jautriems, į paštomatą siunčiamiems daiktams. Rizika didėja ne tik maisto produktams, bet ir kosmetikai, vaistams bei kūno, veido priežiūros priemonėms. Norint apsaugoti savo siuntas, svarbu žinoti, kokių veiksmų imtis ir kokių klaidų vengti.

„Karštomis dienomis žmonės dažniausiai vengia siųsti ar užsakyti maisto produktus per paštomatus, tačiau pamiršta, kad ir kosmetika bei vaistai taip pat gali būti labai pažeidžiami. Net ir kokybiški produktai gali prarasti savo savybes ar net pasidaryti kenksmingi, jei jie per ilgai būna karštyje“, – ​​sako „DPD Lietuva“ komunikacijos vadovas Tomas Vaišvila.

Atsiimkite siuntinius laiku

T. Vaišvila sako, kad šilti orai gali daryti įtaką internetu atsiunčiamų prekių kokybei. Kosmetika, veido ir plaukų priežiūros priemonės pakeičia išvaizdą, konsistenciją, išsiplečia – produkto pakuotė gali įtrūkti, tapti nesandari, o produktas išsilieti.

„Mūsų tyrimas rodo, kad net 8 iš 10 žmonių dažniau renkasi paštomatą nei pristatymą į namus. Tačiau perkant karščiui neatsparius produktus, karštomis dienomis mes raginame svarstyti ir pristatymo į namus paslaugą ”, – pataria komunikacijos vadovas.

Jeigu prekę į paštomatą užsisakyti būtina, T. Vaišvila ragina atsiimti pirkinius kuo greičiau: „Nelaikykite pirkinių kelias dienas aukštoje temperatūroje. Pagalvokite, kad prekė po dienos kurjerio automobilyje jau bus įšilusi, o dar kelios dienos paštomate gali padaryti nepataisomą žalą”.

Laikykitės saugos priemonių

Jeigu šiltomis dienomis patys draugams ar giminaičiams planuojate siųsti temperatūrai jautrias prekes, specialistas siūlo imtis papildomų apsaugos priemonių.

„Visų pirma, svarbus tinkamas pakavimas – izoliuokite temperatūrai jautrias prekes nuo saulės ir šilumos. Įsitikinkite, kad prekės uždarytos sandariai ir pakuokite į bent kelis sluoksnius, venkite pakuoti į tamsios spalvos pakuotę, kuri dar labiau traukia šilumą. Kol gabenate prekes išsiuntimui, nelaikykite jų ant tiesioginių saulės spindulių”, – pataria T. Vaišvila.

Prekės iš paštomato ar elektroninės parduotuvės keliauja į siuntų bendrovės rūšiavimo padalinį, o tada pas siuntos gavėją arba į dar vieną paštomatą. Kelias iki gavėjo rankų yra ilgas – prasta pakuotė gali padaryti nepataisomos žalos.

Pasak „DPD Lietuva” komunikacijos vadovo T. Vaišvilos, įtakos gali turėti ir naudojamos kokybiškos pakavimo priemonės. Ypatingai saulei ir karščiui neatspari kosmetika ir vaistai turėtų būti įvynioti į specialų, šaltį išlaikantį popierių ar burbulinę plėvelę. Taip pat gali būti naudojami šalčio akumuliatoriai, termoizoliacinės dėžės, termosai bei konteineriai, sausas ledas.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *