2024 1 liepos

Žinomi kauniečiai vasaroja ir mieste  – pramogauja „artisan“ ledų degustacijose

By kaunoaleja.lt Bir29,2024 #Ledainė

Karšta vasara ir gaivinantys ledai – duetas, simbolizuojantis trokštamiausią metų laiką, atostogas bei gerą nuotaiką. Jam neatsispyrė ir daugybė žinomų kauniečių, atvykusių į pagal aukščiausius konditerijos pasaulio standartus gaminamų desertų degustaciją.

Prestižinių mokyklų absolventės

Ledai ir sorbetai su bazilikais, rožių žiedlapiais, svarainiais, juodaisiais serbentais, braškėmis, lietuvišku varškės sūriu, medumi, juoda duona, pistacijomis, šokoladu bei kitais kruopščiai atrinktais ingredientais yra dviejų seserų, prestižinių kulinarijos bei konditerijos mokyklų „Le Cordon Bleu“ ir „Carpigiani Gelato University“ absolvenčių, kūriniai. Pas geriausius savo srities meistrus žinių įgijusios kaunietės Solveiga ir Evelina savo rankomis gaminamais skanėstais visus norinčiuosius lepina dviejose „Ledainėse“ – Laisvės alėjoje bei senamiestyje.

„Labai mėgstu avietes, o kai jų tekstūrą, natūralų skonį, kvapą galiu pajusti deserte, telieka žinoti – laukia gera diena“, – šypsosi grupės „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas – Fara.

Jis sakė vertinąs ir tai, kad seserys kuria tiek klasikinius, tiek mažiau cukraus turinčius ledus.

Lietuvaičių užsienyje įgytą patirtį bei nuolat atnaujinamas žinias pagyrė ir grupės „16 Hz“ lyderis Petras Jucevičius, nekilnojamojo turto ekspertė Natalija Martinavičienė, dainininkės Giulija ir Monika Falcon, renginių vedėjas Giedrius Gustas, grožio ekspertė Juana Balkevičienė, aktoriai Rita ir Marius Sekmokai.

Iš pirmų rankų

„Dar pirmųjų paskaitų metu Italijoje mums buvo išdėstytos elementarios ledų gamybos technologijos – kaip naudojant įvairius paruoštukus juos pagaminti greitai ir skaniai. Visgi, pasitarusios nusprendėme, kad norime atrasti tikrų „artisan“ namų gamybos ledų esmę ir tai, kaip juos pagaminti iš pirminių žaliavų: kiaušinių, pieno, grietinėlės, cukraus, – spaudai yra pasakojusi viena iš „Ledainės“ įkūrėjų Evelina, – Nors mokslus jau baigėme ir žinias taikome praktikoje, nesustojame tobulintis ir iki šiol nuolat konsultuojamės su pasaulinio lygio ledų gamybos bei konditerijos šefais, ieškome naujų derinių ir receptų, atrandame vis naujas desertų rūšis“.

Komplimentų lietuviškų šeimos ūkių bei garsiausių konditerių patirtį derinančioms seserims negailėjo ir su mažaisiais į degustaciją atėję svečiai: šokių treneriai Gintarė ir Tomo Slausgalviai, rašytoja Jovita Mazina, tapytoja Gintė Ramutytė, plaukų priauginimo meistrė Gintarė Armalė su vyru, verslo konsultantu Andriumi.

Visi jie sutartinai pabrėžė, jog šiais laikais tėvams yra itin svarbu, iš kokių žaliavų yra gaminami vaikų dievinami desertai.

„Kai šeimoje atsiranda mažųjų, produktų kokybei ir kilmei tampi itin reiklus“, – paatvirauja G. Ramutytė.

Atsižvelgdamos į tai, taikydamos sau itin aukštus standartus, Evelina ir Solveiga ledų, tortų ir kitų skanėstų gamyboje naudoja tuos ingredientus, kuriuos užaugino savo ūkyje, arba įsigijo iš patikimų tiekėjų – žaliavos atkeliauja iš pirmų rankų. Būtent todėl jų kūrinius kauniečiai jau vadina natūraliais ledais, įkvėptais šeimos ūkio.

Vertė kiekvienam

„Nuolat eksperimentuojame su mūsų krašto žaliavomis, receptus kuriame pačios. Ledų gamybai naudojame ir smulkiųjų kepėjų juodą tikro raugo duoną, lietuviškame rožyne augintų rožių žiedlapius, savo sode užaugintas uogas ir vaisius. Turime sukūrę ledus su lietuvišku varškės sūriu, mūsų bityno medumi bei miško spanguolių uogiene. Už juos džiaugiamės gavę Kauno rajono savivaldybės įsteigtą apdovanojimą“, – pasakoja natūralių ledų kūrėjos.

Jų įkurtos „Ledainės“ didžiuojasi ir ledų tortais, prancūziško stiliaus putėsių pyragaičiais, mažaisiais „Bento“ stiliaus kepiniais, skirtais valgyti vienam ar dviem. Taip pat – kava, vežama iš istorinių kavos namų Florencijoje. Visa tai įvertino ir fotomenininkas, muzikos kūrėjas Rolandas Vilkauskas – Pripsas, Kauno ceremonmeisteris Kęstutis Ignatavičius bei kiti svečiai.

„Mes žinome, ko norime ir ką galime pasiūlyti žmonėms. Kad lankytojai geba atskirti madą ir tikrąsias vertybes, jau ne kartą įsitikinome. Tad, mūsų tikslas yra eiti sunkesniu, bet išgrynintu keliu bei dovanoti žmonėms tuos potyrius, kokių yra vertas kiekvienas“, – sako Solveiga ir Evelina.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *