2024 30 birželio

Visą pasaulį apkeliavęs rekordininkas iš Lietuvos pristato išskirtinę ekspedicijų agentūrą

Pirmasis Lietuvoje visas pasaulio valstybes aplankęs ir oficialiu rekordininku tapęs, 25-erius metus po tolimiausias Žemės vietas keliaujantis Danas Pankevičius pristato išskirtinę ekspedicijų agentūrą „Danas Expeditions“. Jo teigimu, į tokias keliones leistis teoriškai gali kiekvienas, nes jos nereikalauja specialaus pasirengimo, bet ryžtasi tik nedidelė visuomenės dalis.

„Keliaudamas vienas, aš noriu ne apibėgti turistų labiausiai lankomas ir nuotraukose internete nuolat matomas vietas, o priešingai – pažinti mažiau žinomą pasaulio dalį, įkelti koją ten, kur mažai kas yra buvęs, pamatyti ir patirti tai, kas mums yra svetima. Tais pačiais principais vadovausiuosi ir planuodamas keliones kitiems. Taip pažinti pasaulį išdrįsta ne kiekvienas, bet nuolat gaunu prašymų surengti vis naują kelionę, o ją paskelbus, vietos užsipildo per kelias valandas“, – pasakoja D. Pankevičius.

Iki šiol keliones jis organizavo asmeniškai, norinčius vykti kartu kviesdavo kaip keliautojas.

Pirmaisiais metais netrukus veiklą pradėsianti „Danas Expeditions“ keliautojus pakvies ištyrinėti 10 pasaulio krypčių: Pakistaną, Venesuelą, Iraką, Sokotros salą Jemene, Pietų Sudaną, Etiopiją, Eritrėją, Libiją, Angolą bei paskutine D. Pankevičiaus aplankyta valstybe tapusį Turkmėnistaną.

„Jau dabar planuoju ir 11-ąją kryptį, į kurią leisimės po pusantrų metų – Antarktidą. Šalčiausią, žmogui mažiausiai pažįstamą, nuošaliausiai esantį ir sausiausią žemyną. Planuoju norinčius kartu leistis į šią ekspediciją pakviesti prisijungti jau šių metų pabaigoje, nes planavimo čia tikrai netrūks”, – sako keliautojas.

D. Pankevičiaus teigimu, jau numatytos ir pirmųjų kelionių datos: į Pakistaną su grupe keliautojas leisis rugsėjį, Venesuelą dukart aplankys spalį, lapkritį „Danas Expeditions“ keliaus į Pietų Sudaną, Jemeną ir Iraką, į pastarąsias šalis sugrįš ir kitų metų vasarį bei kovą. Visi norintys gauti išsamią informaciją apie būsimas netrukus veikti pradėsiančios agentūros keliones jos interneto svetainėje yra kviečiami registruotis naujienlaiškiui.

„Mano tikslas – ilgainiui pakviesti į tokias ekspedicijas leistis žmones iš visos Europos, nes norinčiųjų – netrūksta, o atokesnėmis, mažiau populiariomis kryptimis organizuojamų kokybiškų kelionių mūsų žemyne nėra daug. Jau dabar su manimi dažnai keliauja užsieniečiai, kurie, išbandę vieną kelionę, grįžta vėl ir vėl“, – sako „Danas Expeditions“ įkūrėjas.

Keliautojo teigimu, svarbiausia jo užduotis: užtikrinti ne tik išskirtines patirtis, bet ir grupės saugumą.

„Grupę žmonių į šalį vežuosi tik tuomet, kai žinau, kad pats gerai pažįstu vietinę kultūrą, taisykles, turiu reikalingus kontaktus kiekviename žingsnyje ir galiu pasirūpinti savo keliautojų saugumu. Žinoma, atsargūs ir protingi žmonės turi būti ir patys: pasaulyje netrūksta pačių įvairiausių pavojų, bet, laikantis susitarimų, jų pavyksta išvengti“, – teigia D. Pankevičius.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *