2024 30 birželio

Nutrūktgalviškiausios savadarbių transporto priemonių lenktynės grįžta į Kauną 

Participants perform at the Red Bull Soapbox Race, 2019 , Kaunas, Lithuania on 15 September // Vytautas Dranginis / Red Bull Content Pool // SI201909190911 // Usage for editorial use only //

Po penkerių metų pertraukos, „Red Bull muilinių lenktynės“ vėl grįžta į Kauną. Vos pasibaigus vasarai, rugsėjo 8 dieną, Kaunas taps tikru adrenalino ir kūrybiškumo centru, kur nutrūktgalviškiausios komandos iš visos šalies su savo rankų darbo „muilinėmis“ – leisis į iššūkių kupiną trasą nuo Parodos kalno. 

Į pergalę nubildėjo su Klumpe 

2019-aisiais net šešias valandas čia trukusiose varžybose dėl kūrybiškiausios ir patvariausios „muilinės“ – bevariklės transporto priemonės – titulo varžėsi daugiau nei 70 komandų. Ne vienoje pasaulio valstybėje vykstantis azartiškas renginys į Kauną atviliojo 50 tūkst. žiūrovų, o tiesioginę transliaciją internetu stebėjo dar 10 tūkst. žmonių. Susirinkusiuosius linksmino Rolandas Mackevičius ir Mantas Stonkus, o teisėjavo gerai pažįstama kompanija: dainininkas Justinas Jarutis, irkluotoja Milda Valčiukaitė, sporto komentatorius Tomas Langvinis, Europos motoakrobatikos čempionas Aras Gibieža, tinklaraštininkas bei vaizdo turinio kūrėjas Paulius Mikolaitis – Paul De Miko. 

„Muilinių“ konstruktorius anuomet akivaizdžiai įkvėpė lietuviški motyvai. Parodos kalnu riedėjo net  Gedimino pilis, o nugalėtojų titulą pelnė Klumpe pavadintą transporto priemonę vairavusi komanda. Vienas iš Klumpės ekipažo narių prisimena, kad dalyvauti varžybose pasiūlė draugas. „Varžyboms ruošėmės kaip tikri studentai – paskutinę minutę, kai kurias Klumpės detales montavome renginio išvakarėse. Mūsų tikslas nebuvo laimėti – norėjome su nesubyrėjusia Klumpe, sveiki ir gyvi pasiekti finišą. Bet, žinoma, labai džiaugėmės pergale“, – pasakoja Ričardas.   

O ko tikėtis šiemet? 

Viena aišku iš anksto – „Red Bull muilinių lenktynės“ ir vėl sugrąžins adrenalino pojūtį į Kauną bei pritrauks ne tik tūkstančius žiūrovų, bet ir būrį žinomų veidų. Renginio programoje bus ne tik „muilinių“ lenktynės, bet ir papildomų pramogų. Lenktynių dalyvių trasoje lauks naujos kliūtys, skirtos išbandyti dalyvių automobilių tvirtumą ir laviravimo įgūdžius.  

Bet pagrindinis kūrybiškųjų lenktynininkų tikslas lieka tas pats – kuo greičiau pasiekti finišo liniją ir, žinoma, nesubyrėti. Vertinami bus ir komandų prisistatymai bei muilinių konstrukcijų originalumas. 2019 metų nugalėtojų komandos narys Ričardas juokauja: „Šių metų varžybas planuojame atidaryti kaip praėjusių lenktynių Kaune nugalėtojai, bet dalyvauti neplanuojame – norime, jog dalyvavimu pasidžiaugtų kitos komandos. O mūsų Klumpė gyva ir sveika, tereikia padangas prisipūsti.“ 

Organizatoriai primena, kad registracija į renginį jau prasidėjo ir vyks iki liepos 14 dienos „Red Bull“ internetiniame puslapyje.  Lenktynėse laukiama pačios įvairiausios komplektacijos komandų – nuo šeimų ir draugų kompanijų iki įmonių kolektyvų. Kas galėtų nesutikti, kad tai – puiki galimybė pademonstruoti savo išradingumą ir drąsą?  

Pagrindiniai renginio rėmėjai – prekybos tinklas IKI, degalinės tinklas „Circle K“ bei draudimo technologijų bendrovė „Balcia“. Detalesnė programa bus paskelbta jau liepos mėnesį. 

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *