2024 29 birželio

Vaikų globos savaitė Kaune

By kaunoaleja.lt Bir27,2024 #globa

Vaikų gerovės centras „Pastogė” kviečia į jau tradicija tapusius Vaikų globos savaitės renginius Kaune. Graži iniciatyva skirta liepos pradžioje minimai Globėjų dienai, kuria siekiama atkreipti dėmesį į be tėvų likusius vaikus, skatinti tapimą globėjais. Renginių dalyviams numatytas turiningas laikas drauge, pramogos bei įvairūs siurprizai. 

Auginantys sparnai

Šių metų Vaikų globos savaitės šūkis –  „Pasimatuok sparnus”. Juo siekiama atkreipti dėmesį į be tėvų likusius vaikus, suteikti galimybę jiems skristi – augti kaip asmenybėms.  Visuomenei tai kvietimas  pagalvoti apie globą ir apgaubti vaikus meile bei rūpesčiu. 

„Nors požiūris į globą per 10 metų kardinaliai pasikeitė, deja, globėjų vis dar trūksta. Visuomenė tampa atviresnė, auga svarstančių apie globą skaičius. Dažnai jie jau būna pasiruošę atverti širdį ir namų duris vaikams, tik tereikia gero pavyzdžio, palaikančio žodžio. 

Neabejoju, kad globa gali suteikti sparnus tiek globėjams augti ir subręsti kaip asmenybėms, tiek tėvų globos netekusiems vaikams įgauti pasitikėjimo, drąsos ir meilės gyvenimo kelyje”, – sako globos ekspertė Rugilė Ladauskienė, „Vaikai yra vaikai” vadovė. 

Sparnų simbolika Vaikų globos savaitės metu bus pastebima šalies savivaldybėse: miestų aikštėse, kitose viešose erdvėse. Tai priminimas apie globą, sklandančių mitų paneigimas ir paskata pasimatuoti globos sparnus. 

Renginiai Kaune

Kaune globos savaitės renginius pradės simbolinis bėgimas „Už vaikų rytojų”. Jis vyks paskutinį birželio antradienį – 25 dieną. 5 km maršrutas drieksis vingiuotais Ąžuolyno takeliais. Dalyviai laukiami 18 val. šalia Lietuvos sporto universiteto centrinių rūmų, prie paminklo lakūnams S. Dariui ir S. Girėnui. Norinčių dalyvauti bėgime registracija vyksta internetu:lbma.lt/registracija/pastoge/.

Kol suaugusieji bėgs, mažyliai galės skanauti cukraus vatą ir dūkti ant batutų. Laimėtojų laukia prizai, o visi dalyviai gaus po atminimo medalį. 

Renginių ciklą Kaune tęs Vaikų gerovės centro „Pastogė” gimtadienio šventė. Visi laukiami birželio 27 d. 16 val. Vaikų gerovės centro kieme. Programoje – smagios akimirkos ant foto batuto, šėlionės, staigmenos, aktyvios pramogos, putų šou ir, žinoma, didelis gimtadienio tortas. 

„Organizuodami globos savaitės renginius norime atkreipti dėmesį į globėjų šeimos laukiančius vaikus. Nors visuomenė šiuo klausimu tampa atviresnė, joje vis dar gausu baimių ir stigmų. Vaikai yra tiesiog vaikai. Jiems reikia bendravimo, šilumos, meilės ir namų jaukumo. Ne ateityje, o čia ir dabar”, – kalbėjo Vaikų gerovės centro „Pastogė” direktorė Gražina Didžbalienė.

Globos savaitė bus užbaigta visų Lietuvos globos centrų susirinkimu Druskininkuose.

Prioritetas – mylintys namai visiems

„Vaikų globa – prioritetinės svarbos klausimas. Siekiame ir skatiname, kad kuo daugiau mažųjų kauniečių rastų saugius ir jaukius namus. Globėjams teikiame visokeriopą specialistų pagalbą, jiems nuolat padeda psichologai, socialiniai darbuotojai, teisininkai. 

Tikime, kad tokios iniciatyvos kaip Vaikų globos savaitė taip pat prisidės prie stigmų mažinimo ir padrąsins jaunas šeimas savo globon priimti meilės laukiančius vaikus”, – sako Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė. 

Šiuo metu Kaune globojamas 371 vaikas. Iš jų 171 auga giminaičių šeimose, 178 giminystės ryšiais nesusijusių globėjų šeimose, dar 18 mažamečių prižiūrimi budinčių globotojų šeimose. 

8 paaugliai gyvenantys Vaikų gerovės centre „Pastogė” taip pat laukia savo globėjų. 

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *