2024 28 rugsėjo

„Spark” pristato naują būdą investuoti: patikima alternatyva NT pirkimui

By kaunoaleja.lt Bir23,2024 #Spark

Vienintelė Lietuvoje elektromobilių dalijimosi paslaugą teikianti bendrovė „Spark“ sukūrė galimybę visiems elektromobilių savininkams nuomoti savo automobilius įmonės platformoje. „Spark“ įkūrėjas Nerijus Dagilis teigia, jog bendrovės įsipareigojimas už automobilį mokėti iki 600 Eur per mėnesį, nepriklausomai nuo jo naudojimo intensyvumo, paverčia šią investiciją patikimumu panašia į investavimą į NT.

„Analizuodami rinką matome, kad nuosavų automobilių naudojimas – labai netolygus. Tik dalis jų yra reikalingi kasdien, dažnas automobilis kieme stovi iki 95 proc. laiko. Tad, elektromobilių savininkus pakviesdami tapti „Spark“ partneriais, ne tik sukuriame galimybę jiems užsidirbti įdarbinant nenaudojamus automobilius, bet ir skatiname aplinkai draugiškas, tylias keliones mieste“, – teigia N. Dagilis.

„Spark“ įsipareigoja už kiekvieną platformoje užregistruotą elektromobilį jo savininkui mokėti nuo 300 iki 600 Eur garantuotų pajamų per mėnesį. Konkreti suma priklausys nuo automobilio modelio ir dienų, kai jį galima išsinuomoti, skaičiaus.

„Tokia investicija į elektromobilį galėtų būti lyginama su buto įsigijimu nuomai. Tačiau kai kuriais aspektais investavimas į elektromobilį gerokai lenkia investiciją į nekilnojamąjį turtą.

Skaičiuojame, kad metinė tokios investicijos grąža gali siekti iki 50 proc., tuo tarpu vidutinė metinė NT investicinė grąža Vilniuje – apie 5 proc. Atsiperkamumas – dveji ar treji metai, tuo tarpu NT – dešimtmečiai. Galiausiai, naujo ar naudoto elektromobilio įsigijimui reikia dešimtis kartų mažesnės pradinės investicijos“, – sako „Spark“ įkūrėjas.

Gali tapti verslu

„Paslaugą tikriname jau kurį laiką, į ją įtraukę ribotą partnerių skaičių. Turime atvejų, kai įmonės, užregistravusios vieną elektromobilį, po mėnesio nusprendžia įsigyti ir nuomai užregistruoti dar kelis tokius pat automobilius, nes įvertina investicinę grąžą“,  – teigia N. Dagilis.

Naująją paslaugą „Spark“ pristato ir siekdama išplėsti savo šiuo metu turimą 700 elektromobilių parką.

„Šalies gyventojams vis geriau susipažįstant su elektra varomų automobilių privalumais, tokiais, kaip visiškai tylios kelionės, bei augant visuomenės dėmesiui aplinkos apsaugai, paklausa elektromobiliams nuolat didėja. 

Būdami vienintelė elektromobilių dalijimosi paslauga rinkoje, siekiame užtikrinti, kad ir ateityje galėsime patogiai patenkinti visų klientų poreikius“, – sako verslininkas.

„Spark“ partneriams skirtame pristatyme teigiama, kad elektromobilių įkrovimu rūpinsis bendrovė. Platformoje užregistruotus automobilius įvertins „Spark“ ekspertai, užtikrindami, kad jie atitiktų bendrovės elektromobilių parkui keliamus kokybės reikalavimus, o patvirtintuose „Spark“ partnerių automobiliuose bus įrengta speciali automobilio saugumą ir funkcionalumą užtikrinsianti telemetrijos įranga.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *