2024 4 liepos

Humoristas Artūras Orlauskas apie pasiektą Lietuvos rekordą: „To nesitikėjau“

By kaunoaleja.lt Bir19,2024 #anekdotai

Artūras Orlauskas, gerai žinomas Lietuvos humoristas, pasiekė įspūdingą rekordą – jis tapo žmogumi, įrašiusiu ir paviešinusiu daugiausiai anekdotų. Nuo 2018 metų kovo 1 dienos iki 2021 metų vasario 20 dienos iššūkio herojus į savo „YouTube“ kanalą įkėlė net 1004 lietuviškai papasakotus anekdotus – nuo trumpiausių, trunkančių vos 20 sekundžių, iki ilgiausių, siekiančių 12 minučių.

A.Orlauskas šį projektą pradėjo siekdamas įamžinti 500 anekdotų.

„Tačiau, įgyvendinęs sumanymą, supratau, jog tai – ne pabaiga. Tad, rezultatą padvigubinau“, – šmaikštauja pašnekovas.

Informacijos naujiems, linksmiems pasakojimams jis ieško įvairiausiuose šaltiniuose.

„Anekdotai yra liaudies kūryba, neturinti tikrojo autoriaus. Tos pačios, šypseną ar juoką keliančios istorijos, skamba kitaip todėl, kad jomis dalinasi skirtingi žmonės, suteikiantys joms savitą prieskonį, – įsitikinęs A. Orlauskas, – Įrašydamas anekdotus kai ką taip pat panaudojau iš humoro grupės „Du Artūrai“ laikų, kai ką – iš kelių su kitais humoristais išleistų knygelių“.

Retsykiais humoristo įkvėpimu tapdavo dar vaikystėje prenumeruotas čekiškas žurnalas „Trnky Brnky“.

„Versdavau kiekvieną eilutę, mokiausi to, kas parašyta, ir draugams perpasakodavau savaip. Įdomu tai, kad dar mokykloje išgirsti anekdotai aktualumo neprarado iki dabar“, – įsitikinęs A. Orlauskas.

Pašnekovas įsitikinęs – humoristiniai pasakojimai dažnai yra paremti tikrais įvykiais.

„Ir aš ne kartą tai, ką mačiau ar girdėjau, adaptavau savo humoro vakarams, dainoms ar serialų bei filmų scenarijams“, – šypsosi A. Orlauskas.

Filmuoti anekdotus ir kelti juos į socialinius tinklus žinomas vyras pradėjo norėdamas, kad kuo daugiau žmonių patirtų teigiamas emocijas.

„Ateiti į renginį ar internete rasti anekdotų yra nepaprasta, todėl norėjau sukurti erdvę, kur vienoje vietoje jų būtų kuo daugiau. Tiesa, to, kad tai taps nauju Lietuvos rekordu, nesitikėjau“, – sako A. Orlauskas.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *