2024 20 rugsėjo

Tikrovėje ir už jos ribų: fotografijos atvaizdo istorija Sakartvele

By kaunoaleja.lt Rgp27,2024 #Sakartvelas

Pažintį su Sakartvelo fotografija Kaune sudarys 2 dalys, kuriomis bus siekiama atskleisti Sakartvelo fotografijos tradicijas, pradedant XIX amžiaus antra puse ir baigiant dinamiškai besiformuojančia fotografijos šiuolaikine scena.

Paskaita Kauno fotografijos galerijoje trečiadienį (2024.08.28), 17.30

Paskaitoje bus pristatyti 3 svarbiausi Sakartvelo fotografijos istorijos laikotarpiai, įskaitant medijos aukso amžių, sutapusį su pačia fotografijos plėtros Sakartvele pradžia 1880-aisiais, kontroversišką sovietinį laikotarpį su jo dogmomis ir politiškai korektiškais vaizdais bei šiuolaikinį laikotarpį su nauja menininkų karta, tyrinėjančia medijos ribas. Paskaitą skaitys Kauno fotografijos rezidencijoje viešinti Tbilisio fotografijos ir media muziejaus direktorė Nestan Nijaradze. Dėka daugiau nei dešimtmetį trunkančio bendradarbiavimo Fotografijos ir kituose muziejuose Sakartvele surengta ne viena Lietuvos fotografijos paroda, edukacija, naktinė projekcija, paskaita, surinkta viena didžiausių Lietuvos fotografijos leidinių kolekcija. 2022 metais surengtoje retrospektyvinėje 8 autorių parodoje buvo eksponuota virš 1300 Lietuvos fotografijos kūrinių.

Sakartvelo fotografijos naktis ŠANČIUOSE tą patį vakarą, Servitutų g. 30,21.00

Peržiūros programoje bus pristatyti 8 jaunųjų fotografų fotoprojektai, taip pat speciali nuotraukų, dokumentuojančių 2024 m. pavasarį kilusią masinių protestų prieš vadinamąjį Rusijos įstatymą (užsienio agentų įstatymą) bangą, kolekcija. Projekciją parengė Tbilisio fotografijos ir media muziejus.

Renginys nemokamas ir atviras visiems norintiems.

Daugiau informacijos: Telefonas: +370 68223806
El. paštas: info@kaunasphotogallery.lt
Interneto svetainė: www.kaunasphotogallery.lt

Organizatoriai:

  • Kauno fotografijos galerija
  • Tbilisio fotografijos ir media muziejus

Partneriai ir rėmėjai:

  • Lietuvos kultūros taryba
  • Kauno miesto savivaldybė
  • Kauno menininkų namai
  • Sakartvelo ambasada Lietuvoje

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *