2024 18 spalio

Lietuvos grožio specialistės savo darbais glumina pasaulį – iš čempionato grįžo su idėjomis ir medaliais

By kaunoaleja.lt Spa18,2024 #KIGSA

Laura Kaminskaitė, Lidija Ivanovė ir Lina Matačiūnienė – trys skirtingų grožio sričių specialistės, iš tarptautinio konkurso „OMC Hairworld“, tradiciškai rengiamo Paryžiuje, į gimtinę atvežusios aukščiausio lygio savo darbų įvertinimus.

Pasauliniu čempionatu įvardinamame renginyje visos jos įveikė daugiau nei po pusšimtį konkurenčių, atvykusių iš giliausias meistriškumo tradicijas turinčių šalių.

Lietuvės neabejoja – jų stiprybe tapo ne tik profesionalumas, bet ir globalios žinutės, kurias transliavo kiekvienos darbai.

Darbą dedikavo tvirtybei

Šešiolikos metų darbo patirtį turinti L. Kaminskaitė pasakoja, jog atlikdama saloninį manikiūrą su dizainu, pasirinko amazonišką motyvą.

„Man tai – moteriškos stiprybės ir kovos už savo tikslus simbolis. Tvirtybės ir gležnumo dermė, neabejotinai, yra kiekvienos iš mūsų siekiamybė“, – įsitikinusi kaunietė.

Anot jos, nagų dizainas turi būti arba minimalistinis, arba transliuojantis idėją, koks iš tiesų esi žmogus.

„Šis dalyvavimas pasaulio čempionate buvo skirtas ne tik įsivertinti save, bet parvežti naujovių klientėms. Pažiūrėti, kuo kvėpuoja pasaulis, suprasti naujausias mados tendencijas grožio srityje“, – sako L. Kaminskaitė.

Saloniniame manikiūre, anot jos, svarbiausi yra trys dalykai: saugumas, švara, estetika.

„Tokie nagai visada bus madoje, – įsitikinusi su savo kūrybiniu darbu vieną Didžiosios Britanijos leidinių viršelių papuošusi specialistė, – Grubiausia klaida yra galvoti, kad manikiūrą gali atlikti bet kas, todėl stengiuosi vykdyti šviečiamąją funkciją ir tarp klientų“.

Manikiūro meistrė ir instruktorė savo karjerą pradėjo Kazlų Rūdoje, mamos virtuvėje. Nors vėliau ji buvo pasirinkusi teisės bei sporto vadybos studijas, meilė grožio sričiai nugalėjo.

Penktą, prizinę vietą „OMC Hairworld“ pelniusi L. Kaminskaitė buvo vienintelė ne Ukrainos atstovė, konkurse lipusi ant nugalėtojų pakilos.

„Pirmą kartą dalyvavau čempionate ir esu labai dėkinga manikiūro sektoriaus kolegėms už palaikymą, gerą laiką, o ypatingą „ačiū“ tariu trenerei Vaidai Kamarauskienei bei Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijai (KIGSA)“, – sako pašnekovė.

Palaikymas – svarbu

KIGSA vadovei Jolantai Mačiulienei dėkingos ir L. Ivanovė bei L. Matačiūnienė.

Moterų ir vyrų plaukų stilistė L. Ivanovė iš Elektrėnų Paryžiuje dalyvauja nuo 2018  m. Šįmet ji pirmą kartą jėgas išmėgino pilno vyriško įvaizdžio kategorijoje ir joje pelnė bronzos medalį. Dar vieną medalį – tik jau sidabro, ji iškovojo „curl“ srityje.

„Pilno vyriško įvaizdžio rungtis būna retai ir man pavyko! Noriu, kad pasaulis būtų gražus!“, – pagrindinę savo kūrybos idėją perteikė specialistė.

Išpildyti sumanymą talentingai elektrėniškiai padėjo sūnus Dimitrij Ivanovas, tapęs pagrindiniu modeliu, medalių kūrėja Irina My My bei aprangos dizainerė Indrė Masilionytė Koženiauskienė.

L.Ivanovė neslepia – pasiruošimas tarptautiniam konkursui trunka mėnesius – tam aukojamas visas laisvas laikas, atostogos, lėšos, bendravimas su šeima ir draugais.

„Bet man emocijos čempionate yra aukščiausio lygio – lyg daugybė fejerverkų vienu metu  nušviestų dangų. Visiems kolegoms rekomenduočiau išmėginti du dalykus – sudalyvauti konkurse patiems bei pasidžiaugti su nugalėtojais“, – sako pašnekovė.

Pirmą kartą pasaulinio lygio konkurse dalyvavusi L. Matačiūnienė jame pasipuošė bronzos medaliu. Kaunietė savo gebėjimus pademonstravo „Fantasy nails“ rungtyje.

„Mano žinutė – apie laisvės jausmą, ramybę. Temą pasirinkti nebuvo sunku, nes tikrai labai norisi, kad kiekvienas iš mūsų galėtų jausti laisvės skonį ir turėtų savo vietą po saulę“, – kalba manikiūro ir pedikiūro meistrė bei trenerė.

Ji sakė labiausiai norinti padėkoti savo trenerei Vaidai Kamarauskienei.

„Ji yra geriausia, kas galėjo nutikti mano karjeroje – Vaida yra ne tik puiki savo srities specialistė, bet ir nuostabi draugė, – kalba L. Matačiūnienė, – Taip pat lenkiuosi KIGSA komandai, kuri buvo kartu, ir Jolantai Mačiulienei už nuolatinį palaikymą bei už tai, kad jos dėka mes, Lietuvos meistrai, turime galimybę dalyvauti tokio masto čempionatuose. Didžiausia padėka mano vyrui Vaidotui, kuris buvo kartu per visą šią kelionę ir nuolat mane palaikė. Žinoma, taip pat dėkoju visai šeimai už jų paramą ir pagalbą“.

L.Matačiūnienė įsitikinusi, jog dalyvavimas pasaulinio lygio konkurse kiekvienam meistrui yra tarsi dovana. Net jei, anot jos, nepavyksta pelnyti prizinės vietos, potyriai išlieka visam gyvenimui.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *