2024 8 rugsėjo

Šiandien Kaune giedos sutartines

By kaunoaleja.lt Lie27,2024

Rugpjūčio 14-15 dienomis per Žolinę jau penktus metus Kaune vyks „Suburtynė”, Nacionalinio M. K. Čiurlionio muziejaus vidiniame kiemelyje sutartinės nepertraukiamai bus giedamos visą parą – 24 valandas, taip pat ir nakties metu, dalyvavimas nemokamas, bilieto įsigyti nereikia.

  • Būti šių ypatingų lietuviškų daugiabalsių polifoninių dainų giedojimo misterijoje laukiami visi neabejingi sutartinei bei jas giedantys iš visos Lietuvos, dalyvavimas yra nemokamas.
  • Renginys vyks unikalioje muziejaus erdvėje – ekspozicijoje „Kryžių Lietuva” – ir apjungs į UNESCO nematerialaus kultūrinio paveldo sąrašus įtrauktas lietuviškas tradicijas – sutartines, kryždirbystę ir šiaudinius sodus.
  • Šiais metais renginyje dalyvaus tautodailininkė, šiaudinių sodų rišėja Vida Sniečkuvienė, dalyviams giedant sutartines ji kurs „Suburtynės” sodą.
  • Su nauju pasirodymu taip pat dalyvaus performanso menininkė iš Latvijos Simona Orinska, ji atvyks su savo trupe bei muzikos atlikėjais.
  • Dar galima įsitraukti į „Suburtynės” programą, kviečiami registruotis nuolatiniai sutartinių ratai, giedotojų grupės, ansambliai iš visos Lietuvos.
  • „Suburtynės” sumanytoja ir organizatorė Skaidra Jančaitė kviečia drauge giedoti ir šokti sutartines repeticijoje muziejuje šį šeštadienį, liepos 27 d., norinčius jų mokytis – ragina dalyvauti užsiėmimuose rugpjūčio 7 d. ir 9 d. Kaune.

Liepos 27 d. (šeštadienį) sutartinių giedojimo repeticija yra atvira ir nemokama, vyks Kaune Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus (V. Putvinskio g. 55) vidiniame kiemelyje. Įėjimas pro šoninius vartus iš Vienybės aikštės / BLC centro pusės. Didžioji sutartinių kelionė „Suburtynė” prasidės rugpjūčio 14 d. 12 val., baigsis rugpjūčio 15 d. 12 val. Visas 24 valandas bus giedamos bei šokamos sutartinės, taip pat ir nakties metu. Įėjimas nemokamas.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *