2024 7 rugsėjo

Pergalė bus pasiekta įgyvendinus Ukrainos taikos formulę

By kaunoaleja.lt Bir18,2024 #Zelenskis

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, šiandien susitikusi su Ukrainos Prezidentu Volodymyru Zelenskiu, dar kartą išreiškė visokeriopą Lietuvos paramą Ukrainai, kad ji įgyvendintų savo taikos formulę, pasiektų pergalę šiame kare ir įtvirtintų narystę euroatlantinėse struktūrose.

Pasak Seimo Pirmininkės, Lietuva pasisako už Ukrainos taikos formulę, nes teisinga ir ilgalaikė pergalė gali būti pasiekta tik tada, kai bus atkurtas ir palaikomas Ukrainos teritorinis vientisumas ir suverenitetas.

„Dėl šios priežasties Ukraina turi triumfuoti. Ji turi užsitikrinti savo vietą Europos Sąjungoje ir NATO, o atsakingi už šį karą – patraukti atsakomybėn. Teisingumas reikalauja kompensacijų už milžinišką žalą, padarytą Ukrainos valstybei, ekonomikai, infrastruktūrai ir, skaudžiausia, ​​jos žmonėms”, – Kyjive kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo Pirmininkė įsitikinusi, kad tvarią taiką Europoje taip pat užtikrins Ukrainos narystė euroatlantinėse struktūrose.

„Su Prezidentu Zelenskiu kalbėjau, kad Lietuva visada palaikė Ukrainos narystę NATO bei ES ir yra pasirengusi pasidalyti 20-ies metų patirtimi. O kol bendras sutarimas vis dar formuojasi, mes pasiryžę užtikrinti, kad Vašingtono viršūnių susitikimas nubrėžtų aiškų ir negrįžtamą Ukrainos integracijos kelią”, – sakė Seimo Pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *