2024 18 spalio

Lietuvos šaulių sąjungai  –  automatiniai šautuvai, ekipuotės komplektai, liemenės  

LR Vyriausybės nutarimu Lietuvos šalių sąjungai (LŠS) bus perduota Lietuvos kariuomenės turto už maždaug  4,4 mln. eurų – šauliai iš kariuomenės gaus balistinių šalmų, šarvinių liemenių, palapinių su įranga, automatinių šautuvų, miegmaišių ir ekipuotės komplektų.  

Perduotą turtą Lietuvos šaulių sąjunga naudos koviniams šauliams ir komendantiniuose Šaulių sąjungos ginkluoto pasipriešinimo vienetuose tarnaujantiems šauliams aprūpinti.

„Lietuvos kariuomenė padeda Lietuvos šaulių sąjungai organizuoti ir vykdyti šaulių karinį rengimą, pasirengimą pagalbinėms gynybos užduotims ir pilietiniam pasipriešinimui vykdyti, todėl  Lietuvos šaulių sąjungos prašymu perduodame šauliams reikalingą Lietuvos kariuomenės turtą. Valstybė privalo rūpintis motyvuotų žmonių aprūpinimu”, – sako krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas. 

Šauliai šiandien yra itin svarbūs ne tik rengiantis valstybės ginkluotai gynybai ir rengiant piliečius neginkluotam pilietiniam pasipriešinimui, bet taip pat gali sėkmingai remti ir civilines institucijas taikos metu, todėl šiais metais daug dėmesio skiriama visapusiškam Lietuvos šaulių sąjungos stiprinimui.

Krašto apsaugos ministerija praėjusių metų pabaigoje Lietuvos šaulių sąjungai perdavė ir 13,6 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų organizacijos veiklai vystyti. Šios lėšos skirtos rengti organizacijos narius ir visuomenę pilietiniam pasipriešinimui, jaunimo pilietiniam ugdymui, kovinių šaulių būrių ir komendantinių LŠS ginkluoto pasipriešinimo vienetų rengimui ir aprūpinimui.

Lietuvos šaulių sąjunga vienija daugiau kaip 14 tūkst. patriotiškai nusiteikusių Lietuvos Respublikos piliečių.

KAM archyvo nuotrauka

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *