2024 27 liepos

Savaitgalį dviračių ir paspirtukų vairuotojams primintos KET

By kaunoaleja.lt Geg20,2024 #policija

           Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, gegužės 13-19 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (toliau – KET). Per savaitę Kelių policijos pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 1156 greičio viršijimo atvejus.

            Praėjusios savaitės lakstūnas užfiksuotas antradienį. Gegužės 14 d. apie 13.22 val. Kaune, Marijampolės pl. – Gudobelių tak., automobilis „Audi A4“, vairuojamas vyro (gim. 2004 m.), kur leistinas važiavimo greitis – 70 km/val., važiavo 134 km/val. greičiu. Vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

            Sekmadienio rytą apie 08.30 val. Kaune, Žemaičių pl. – Kuršių g. sankirtoje, įvažiuojant į miestą, pareigūnai vykdė prevencinę priemonę, kuriuos metu sustabdė automobilį „Opel Astra“, vairuojamą galimai neblaivaus vyro. Pareigūnams bendraujant su vairuotoju (gim. 1972 m.), šiam iš burnos sklido aitrus alkoholio kvapas. Pasiteiravus, kada paskutinį kartą šis vartojo alkoholinius gėrimus, vyras teigė, kad gėrė degtinę maždaug prieš 7 valandas. Vairuotojui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 3,08 prom. Pareigūnai pastebi, kad nemaža dalis vairuotojų, neišsiblaivę, kitą rytą po šventės nusprendžia rizikuoti – vairuoti, ko nereikėtų daryti. „Būkite sąmoningi ir pasirūpinkite ne tik savo saugumu, bet ir kitų eismo dalyvių. Geriau neskubėkite ir paprašykite blaivaus draugo pagalbos ar pasinaudokite pavežėjų paslaugomis“,– patarė Kelių policijos skyriaus pareigūnai.

            Ketvirtadienį apie 12.00 val. Kėdainių r., Juodkiškių k., į pareigūnų akiratį pateko neblaivus vyras (gim. 1973 m.), kuris vairavo dviratį. Vairuotojas mėgino pasiteisinti pareigūnams, kad važiavo namo, nes skauda koją. Jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,85 prom. Savaitgalį keliose, pamėgtose kauniečių, vietose surengta kontrolė dviračių ir paspirtukų vairuotojams. Pareigūnai tikrino transporto priemonių vairuotojų blaivumą ir surašė du administracinių nusižengimų protokolus dėl vairavimo išgėrus. Pareigūnai kartu su jaunaisiais rėmėjais priminė vairuotojams, kad svarbu dėvėti šalmą, vairuoti techniškai tvarkingą dviratį ar paspirtuką, pro pėsčiuosius važiuoti ne didesniu nei 6 km/val greičiu, būti atidiems bei saugoti save ir kitus eismo dalyvius.

Savaitgalį Kelių policijos pareigūnai taip pat vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir kitiems KET pažeidimams išaiškinti. Jų metu policijos pareigūnai Kauno mieste ir rajone patikrino daugiau nei 3 tūkst. transporto priemonių. Nustatyta 10 neblaivių vairuotojų (girtumo laipsnis svyravo nuo 0,25 prom. – pradedančiajam vairuotojui iki 3,08 prom.).

Iš viso per praėjusią savaitę Kelių policijos pareigūnai nustatė 16 neblaivių vairuotojų (dar 7 nustatė kolegos iš kitų padalinių) ir 6 asmenis, kurie vairavo transporto priemonę neturėdami tam teisės. Taip pat praėjusią savaitę užfiksuota daugiau nei 200 vairuotojų, kurie naudojosi mobiliuoju telefonu prie vairo. Laisvų rankų įrangos pasinaudoti nepanorusiems transporto priemonių vairuotojams gresia administracinė atsakomybė.

Kauno apskrityje iki šios dienos žuvo 3 eismo dalyviai (iki 2023 m. gegužės mėnesio pabaigos žuvo – 12), sužeisti 205 eismo dalyviai (iki 2023 m. gegužės mėnesio pabaigos – 223).

Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *