2024 27 liepos

Vestuvių planavimas: 3 naudingi ekspertų patarimai

Savarankiškas vestuvių planavimas gali būti nepakartojama patirtis, vis dėlto, jaudulys ir daug klausimų kelia tam tikrų iššūkių. Daugelis sako, kad pasiruošimas šventei kelia stresą, tačiau išties nuosekliai planuojant galima mėgautis ir pačiu organizavimo procesu. Atsižvelgiant į tai, straipsnyje pateikiami vertingi patarimai, leisiantys suplanuoti tobulas vestuves be papildomo streso.

1. Pradėkite planuoti iš anksto

Pradėkite vestuvių ceremoniją planuoti iš anksto. Pirmiausia, nusimatykite labai aiškų biudžetą ir planuokite į jį atsižvelgdami. Susidarykite sąrašą, kas yra prioritetai ir kam galite skirti didesnę sumą, o kur galbūt pataupysite. Taip pat, prieš pradėdami paieškas, aptarkite svarbius klausimus, pavyzdžiui, kokioje vietoje norėtumėte susituokti, kokius svečius norėtumėte matyti savo vestuvėse, kokios stilistikos nuotraukas įsivaizduojate ir kitus svarbius klausimus. Taip pat iš anksto pradėkite ir suknelės, kostiumo bei žiedų paieškas. Šį klausimą būtina išspręsti kuo anksčiau tiems, kurie nori viską gamintis, siūtis individualiai.

Daugelis tuo pat metu planuoja ir vestuves ir medaus mėnesį, tad tenka pasirūpinti daugeliu klausimų vienu metu. Šiandien planavimą stipriai palengvina tai, kad daugelį vestuvėms ar medaus mėnesiui aktualių detalių galima apžiūrėti ir įsigyti ar užsisakyti internetu. Ypač kai kalbame apie šventės dekoro elementus, aprangos detales. Puiku pavyzdys – nuotakų dažnai paskutinėmis minutėmis ieškomi, tiek vestuvių nakčiai, tiek medaus mėnesiui tinkami apatiniai ar seksualūs naktinukai moterims internetu. Pasirūpinkite smulkmenomis, kurias galite užsisakyti internetu iš anksto.

2. Numatykite vestuvių dienos scenarijų

Jaudulio ypatingą dieną užtektinai, tačiau ramybę padeda išlaikyti aiškus dienos planas – specialistai pataria numatyti visą šventės eigą. Šiandien populiaru prašyti koordinatorių pagalbos – atsakingas asmuo ar net visa komanda prižiūri, kad viskas vyktų pagal planą, jei reikia, komunikuoja su kitais šventėje dalyvaujančiais specialistais (šefais, muzikos grupėmis ir pan.).

Pradėkite dienos planą nuo esminių dalių – jaunųjų pasiruošimo, ceremonijos, atvykimo į šventės vietą, fotosesijos. Jauniesiems patariama kuo anksčiau užsiregistruoti pas makiažo specialistus ir kirpėjus, kurie gražins vestuvių dieną. Būtinai numatykite ir fotosesijos laiką, kiek jo skirsite ir kuriuo metu vyks fotosesija, ką per tą laiką veiks svečiai. Žinoma, turėkite omenyje, kad kiekviena veikla gali trukti kiek ilgiau, tad numatykite iki svarbiausių momentų papildomo laiko, jei užtruktumėte.

3. Pasiruoškite vestuvių fotosesijai

Vestuvių fotosesija daugeliui jaunųjų yra vienas svarbiausių klausimų. Profesionalūs fotografai užfiksuoja malonias ceremonijos akimirkas, jaunavedžių ir artimųjų emocijas. Dėl to itin svarbu pasirinkti savo srities profesionalus, kurie galės išpildyti keliamus būsimų jaunavedžių lūkesčius. Ieškodami fotografų, peržiūrėkite jų atliktų darbų aplankus ir įvertinkite nuotraukų stilių. Jeigu šis patinka, nedelskite ir susisiekite su fotografais. Dažnai pripažinti kūrėjai darbus planuoja bent pusmečiui ar net metams.

Akivaizdu, jaunųjų meilės šventės planavimas gali kelti sunkumų. Vis dėlto, viską pradėjus planuoti iš anksto, galima išvengti didelio streso, nerimo ir kitų neigiamų emocijų. Dėl to itin svarbu viską pradėti planuoti kuo anksčiau ir nepamiršti medaus mėnesio. Kartu su vestuvėmis planuodami romantišką pabėgimą, galėsite bent trumpam atsitraukti nuo vestuvių rūpesčių ir mintimis nukeliauti į būsimą medaus mėnesį. Kaip ir minėjome, procesą stipriai palengvina ir galimybė daugelį smulkmenų, dekoro elementų ir aprangos detalių užsisakyti internetu.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *