2024 26 liepos

Lietuvos kikbokso federacijos viceprezidente išrinkta Alina Adomaitytė

By kaunoaleja.lt Geg15,2024 #LKF

2024-05-10 d. vykusiame Lietuvos kikbokso federacijos valdybos posėdyje naująja LKF viceprezidente buvo išrinkta LKF valdybos narė Alina Adomaitytė, kuri bus atsakinga už tarptautinį bendradarbiavimą ir kikbokso sporto šakos žinomumo Lietuvoje didinimą.

„Kikboksas yra pakankamai jauna sporto šaka, kuri Lietuvoje pradėta vystyti po nepriklausomybės atkūrimo 1992 metais, tuomet susikūrė pirmieji kikbokso sporto klubai, sportininkai pradėjo dalyvauti tarptautinėse varžybose, tačiau per tuos keliasdešimt metų pavyko pasiekti tikrai labai daug – mūsų sportininkai net keletą kartų tapo Europos ir pasaulio čempionais, 2022 metais dalyvavo Pasaulio žaidynėse (World Games), o pernai kikboksas buvo įtrauktas į  kas ketverius metus Olimpinio komiteto rengiamų Europos žaidynių programą. Žvelgiant į ateitį, yra labai svarbu į šios sporto šakos vadybą pritraukti kaip galima daugiau kompetentingų žmonių, galinčių padėti kokybiškai vystyti  šią sporto šaką. Dėl šios priežasties yra labai džiugu, kad prie mūsų komandos prisijungė Alina, turinti daug tarptautinio verslo bei sporto vadybos patirties“, – sako LKF prezidentas Andrius Danilaitis.

„Kikboksas yra labai garbinga sporto šaka. Tai daugiau nei vien kovos menas – tai mentalinė ištvermė ir stiprybė. Ryžtas, valia, gebėjimas laimėti ir pralaimėti yra gyvenimo sėkmės pamatai. Ringe yra svarbu turėti tvirtą fizinį pasiruošimą, stiprų kūną. Tačiau ten triumfuoja tik tas, kas stabiliai, racionaliai ir strategiškai apgalvoja savo ėjimus. Gyvenimas pats savaime yra kova, ir tokios sporto šakos kaip kikboksas atveria be galo svarbius gyvenimo pamokymus kiekvieną dieną” – akcentuoja naujoji LKF viceprezidentė Alina Adomaitytė.

WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) yra didžiausia kikbokso organizacija pasaulyje, vienijanti 130 šalių veikiančias nacionalines kikbokso federacijas. Lietuvos kikbokso federacija yra WAKO ir WAKO Europe organizacijų pilnateisė narė, atstovaujanti šių organizacijų teises Lietuvoje. Nuo 2021 m. WAKO yra Tarptautinio olimpinio komiteto pripažinta federacija.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *