2024 26 liepos

Vasariškos pramogos keliems tūkstančiams Kauno vaikų: skelbiama registracijos pradžia

Daugiau kaip 3 tūkst. mažųjų kauniečių vasarą leis įsimintinai ir turiningai. 29 švietimo, kultūros ir sporto įstaigos bei nevyriausybinės organizacijos nuo birželio iki pat rugpjūčio pabaigos pasirūpins kokybišku jų laisvalaikiu. Užimtumą per atostogas dalinai finansuoja savivaldybė, o socialiai jautrių grupių vaikams veiklos ir maitinimas jose – visiškai nemokamas. Nuo gegužės 15 d. registracija vyks internetu: vaikai.kaunas.lt.

Registracija – jau netrukus

Kauno miesto savivaldybės skaičiavimu, papildomą laisvalaikio užimtumą šią vasarą pavyks užtikrinti iš viso 3037 vaikams ir paaugliams. Maždaug trečdalis jų – socialiai jautrioje aplinkoje gyvenančių šeimų atžalos. Jiems stovyklos ir maitinimas pilnai kompensuojamas iš miesto biudžeto. Dalis stovyklų taip pat pritaikytos neįgaliesiems, turintiems didelius ir labai didelius specialiuosius ugdymosi poreikius. Birželį planuojama skelbti kvietimą į papildomas stovyklas.

Kaip ir pernai – vienas vaikas gali būti registruojamas į vieną stovyklą. Siekiant užtikrinti, kad tėveliai pareigingai laikytųsi taisyklių ir kuo daugiau vaikų galėtų turiningai pramogauti, registracijos metu reikės nurodyti vaiko asmens kodą.

Pirmosios stovyklos startuos vos tik pasibaigus mokslo metams: pradinukams – nuo birželio 12 d., o vyresniems – nuo birželio 27 d.

Gegužės 15 dieną nuo 9 val. tėveliai galės registruoti savo atžalas į norimas veiklas. Išsami informacija jau dabar pasiekiama internetu: vaikai.kaunas.lt.

„Tai vienas laukiamiausių kvietimų tėveliams. Registracija į vaikų vasaros stovyklas ir užsiėmimus kasmet sulaukia vis didesnio kauniečių susidomėjimo, todėl miestas stengiasi, kad tokia galimybe pasinaudotų vis daugiau vaikų. Patyrę vadovai, treneriai ir mokytojai, neabejoju, padarys viską, kad įvairios veiklos vaikams padovanotų tik gerus vasariškus įspūdžius ir gražius prisiminimus”, – sakė Kauno miesto savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komiteto narė Aušra Papirtienė.

Akiratį plečiančios veiklos

Fizinis aktyvumas, turizmas, menas ir kultūra, verslumas – tik dalis temų, kuriomis pasižymės mokiniams parengtos stovyklos. Organizatoriai kvies tyrinėti ne tik gimtąjį Kauną bet ir pažinti Klaipėdos, Alytaus, Zarasų, Varėnos, Šakių, Birštono, Prienų ir Rumšiškių apylinkes.

Stovyklautojų laukia gausus spektras aktyvių veiklų: plaukimas, futbolas, krepšinis ir kitos sporto šakos, pažintinės ekskursijos bei turistiniai žygiai. Vaikai baidarėmis ir irklentėmis keliaus upėmis bei ežerais, galės išbandyt cirko žanrus – žongliravimą, ekvilibristiką, oro akrobatikos triukus.

Norintiems net ir per atostogas pamiklinti protą, suplanuoti edukaciniai užsiėmimai, STEAM principais paremti eksperimentai, pažintys su muzikos instrumentų įvairove, taip pat kūrybiškos kelionės po kultūrines miesto erdves skirtingų epochų Kaune.

Turiningus užsiėmimus siūlys ir Kauno neformaliojo švietimo mokyklos – organizuos nemokamas 2–4 val. muzikos, dailės, sveikos gyvensenos, techninės kūrybos, etninės kultūros ir kitų krypčių edukacines programas. Užsiėmimai prasidės jau nuo birželio 12 d.

Registracija į A. Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos, Tautinės kultūros ir Moksleivių techninės kūrybos centrų stovyklas vyks įstaigose. Informacija apie čia suplanuotas veiklas skelbiama mokyklų internetinėse svetainėse.

Integruojančios stovyklos

Kauno kurčiųjų jaunimo organizacija stovyklauti kviečia klausos negalią turinčius mokinius. Jiems suplanuotos emocijų pažinimo, raiškos, streso valdymo ir saviraiškos edukacijos. Jomis gilinami bendravimo ir bendradarbiavimo, konfliktų sprendimo bei socialiniai įgūdžiai.

Šiemet unikali penkių dienų stovykla vyks Kauno tardymo izoliatoriaus-pataisos namų „Aitvaro” mokyklos auklėtiniams. Siekiama įkalintiems jaunuoliams padėti keisti gyvenimo būdą, atrasti savo talentus, pomėgius bei kreipti juos doros keliu. Stovyklos dalyvius konsultuos kvalifikuotas psichologas, paskaitą apie pilietiškumą skaitys karininkas, o savo priklausomybių įveikimo istorija dalinsis šį kelią įveikęs asmuo.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *