2024 18 gegužės

Lietuvos krepšinio federacija tęsia bendradarbiavimą su „Gijos Klinikomis“

Pažymėdama Lietuvos krepšinio 102-ąjį gimtadienį, Lietuvos krepšinio federacija (LKF) pratęsė bendradarbiavimą su ilgamečiu medicinos partneriu „Gijos Klinikomis“. Pagal sutartį, kurią pasirašė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas ir „Gijos Klinikų“ medicinos direktorė Rasa Petrikienė, visų Lietuvos krepšinio rinktinių žaidėjams bus teikiamos profesionalios testavimo, tyrimų ir profilaktinių patikrinimų, diagnostikos, chirurginių operacijų ir reabilitacijos paslaugos.

„Džiaugiamės šia ilgalaike partneryste su aukščiausio lygio medicinos klinika. Mums ypač svarbu užtikrinti krepšininkams visą reikiamą medicininę priežiūrą, o, prireikus, turėti operatyvią specialistų pagalbą. Ir visa tai jau daugelį metų Lietuvos krepšinio federacijai suteikia „Gijos Klinikos“, – kalbėjo LKF prezidentas Vydas Gedvilas.

„Labai patogu, kai visos medicinos paslaugos yra sukoncentruotos vienoje klinikoje – vizito pas gydytoją metu yra įvertinami čia pat vietoje atlikti tyrimų rezultatai ir operatyviai priimami sprendimai dėl tolimesnių gydymo veiksmų. Patyrus rimtą traumą – skubus operacinis gydymas, esant nesudėtingai situacijai – čia pat vietoje gaminami individualūs įtvarai, longetės. Mūsų praktikoje svarbią vietą užima ir profilaktiniai patikrinimai, nes tai traumų prevencijos ir sportinių rezultatų gerinimo pamatas!“ – mintimis dalinosi „Gijos Klinikų“ Ambulatorinės reabilitacijos centro vadovas Vytenis Trumpickas.

Artėjanti vasara bus ypač svarbi ir intensyvi Lietuvos krepšiniui. Liepos mėnesį Lietuvoje bus organizuojamas Europos dvidešimtmečių merginų krepšinio čempionatas. Iš viso Europos ir pasaulio čempionatuose šią vasarą dalyvaus septynios įvairaus amžiaus vaikinų ir merginų krepšinio rinktinės. Lietuvos vyrų rinktinė, taip pat 3×3 krepšinio vyrų bei moterų rinktinės sieks patekti į Paryžiaus olimpines žaidynes.

„Šiandieniniai fiziniai krūviai, tenkantys krepšininkams, yra milžiniški. Todėl profesionali medikų priežiūra yra tiesiog būtina ir mes džiaugiamės, kad kartu su „Gijos Klinikomis“ galime tai suteikti mūsų krepšininkams, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. – Be abejo, svarbiausia yra traumų prevencija, išsamus testavimas. Tačiau sporte nutinka visko, pasitaiko ir traumų. Ir tokiais atvejais būtina operatyvi ir kvalifikuota pagalba.“

„Gijos Klinikos“ jau eilę metų Lietuvos ir užsienio pacientams teikia šiuolaikiškas medicinos paslaugas. Klinikose taip pat dirba patyrusi sporto medicinos specialistų komanda, jau eilę metų besirūpinanti įvairių Lietuvos bei užsienio sportininkų ar tiesiog aktyvų gyvenimo būdą gyvenančių žmonių sveikata.

„Savo pacientams galime pasiūlyti kompleksinį gydymą vienoje vietoje: nuo konsultacijų, testavimo, tyrimų ir profilaktinių patikrinimų iki diagnostikos ir, prireikus – operacijų bei reabilitacijos. Pacientus, tiek patyrusius sportinę traumą, tiek jau esant sveikimo etape, norinčius įvertinti bei pagerinti savo fizinę būklę ir sportuoti nekenkiant savo kūnui, jaučiančius lėtinį skausmą, širdies permušimus, susijusius su fiziniu krūviu, konsultuoja suaugusiųjų ortopedai-traumatologai, reabilitologai, kardiologai, kineziterapeutai, ergoterapeutai, kardiologai, neurologai ir kiti savo srities profesionalai.“ – pažymėjo „Gijos Klinikų“ medicinos direktorė Rasa Petrikienė.

Kartu su įprastais rentgeno, ultragarso, kardiologiniais bei laboratoriniais kraujo tyrimais „Gijos Klinikose“ atliekami naujos kartos 3D judesio analizės, GENOUROB laksimetrijos, raumenų testavimo, naudojant „Biodex system 4 PRO“ ir kiti tyrimai.

Džiaugiamės šia stipria bendryste ir su nekantrumu laukiame vasarą vyksiančių varžybų!

Nuotraukos: Aura Šimkienė

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *