2024 19 rugsėjo

Atidarytas didžiausias Baltijos šalyse „Omniva“ logistikos centras

By kaunoaleja.lt Rgs18,2024 #Omniva

Didžiausią paštomatų tinklą Baltijos šalyse ir Lietuvoje valdanti „Omniva“ šiandien Kaune atidarė moderniausią Baltijos šalyse logistikos centrą. Bendras pastato plotas siekia beveik 22 tūkst. kv. m., o jame įdiegtos pažangiausios automatizavimo technologijos taps nauju logistikos standartu: per parą bus galima automatiškai išskirstyti iki trečdalio milijono siuntų. Veiklą pradedantis „Omniva“ logistikos centras žymi rekordines įmonių grupės investicijas – bendra jų vertė siekia daugiau nei 42 mln. eurų.  

Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) logistikos centro atidarymas pažymėtas iškilminga ceremonija. Jos metu garbingi svečiai – Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų viceministrė Ieva Valeškaitė, Estijos regioninės plėtros ir žemės ūkio ministrė Piret Hartman, Kauno rajono vicemeras Antanas Nesteckis – ir „Omniva“ vadovai kartu įjungė moderniausią siuntų skirstymo liniją.  

„Naujojo centro atidarymas – tai dar vienas svarbus žingsnis stiprinant mūsų šalies ekonomiką, kadangi bus sukurta naujų darbo vietų ir į regioną pritraukta investicijų. Jau dabar skaičiuojame, kad prekių pervežimo, sandėliavimo ir paskirstymo įmonėse dirba beveik 29 tūkst. darbuotojų, tad neabejoju, kad artimiausiais metais šis sektorius ir toliau augs“, – teigia ekonomikos ir inovacijų viceministrė Ieva Valeškaitė. 

Vartai į Vakarų rinkas 

Kaip teigia „Omniva“ valdybos pirmininkas Mart Mägi, naujasis logistikos centras Kaune – didžiausia įmonių grupės investicija, kuri atspindi didelį įsipareigojimą Lietuvai ir Baltijos regionui. 

„Investavę 42 mln. eurų, mes ne tik stipriname savo infrastruktūrą, bet ir nustatome naujus standartus logistikos sektoriuje. Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūręs logistikos centras yra strategiškai patogioje vietoje tam, kad galėtų tarnauti kaip Baltijos šalių vartai į Vakarų rinkas, taip pat padidinti mūsų gebėjimą valdyti augantį tarptautinių siuntų kiekį. Šis objektas leis mums būti regiono logistikos paslaugų teikėjų lyderiais“, – sako „Omniva“ valdybos pirmininkas Mart Mägi. 

Valdybos pirmininkas nurodo, kad naujasis logistikos centro atidarymas dar ne pabaiga – jis žymi tolesnės įmonių grupės operacijų ir logistikos centrų veiklos vystymą. „Omniva“ taip pat rengia Taline esančio Rukki logistikos centro plėtrą ir kalba apie savo paslaugų teikimą Suomijoje. 

Tokia siuntų skirstymo linija – pirma Europoje 

Renginyje pristatyta „Omniva“ logistikos centre įrengta „Equinox Europe“ pagaminta siuntų skirstymo linija – vienas didžiausių bendrovės projektų. Automatizuotas sprendimas leidžia per valandą išskirstyti net 12 tūkst. įvairaus dydžio bei svorio siuntų į 600 skirtingų krypčių. Lietuvių ir olandų sukurtas technologinis sprendimas kainavo apie 10 mln. eurų.   

„Tai – visiškai naujos kartos greitesnė ir patikimesnė siuntų skirstymo technologija. Visos mechaninės terminalo dalys pagamintos „Equinox Europe“ padalinyje Nyderlanduose, o automatika sukurta specialistų Lietuvoje ir toks sprendimas diegiamas pirmą kartą Europoje. Siuntų skirstymo linijos efektyvumas ir tikslumas nuo pat pradžių buvo planuojamas aprūpinti ne tik Lietuvos, bet ir kitų Baltijos šalių poreikius. Taip pat ši linija paruošta atlaikyti kur kas didesnius siuntų srautus iš Vakarų valstybių, tad turime pajėgų rezervą“, – apie logistikos centro galimybes pasakoja „Omniva“ valdybos narys ir vykdomasis direktorius Kastytis Valantinas. 

Per šešis šių metų mėnesius „Omniva“ Baltijos šalyse pristatė daugiau nei 16 mln. siuntų, o tai 8 proc. daugiau nei per tą patį 2023 metų laikotarpį. Lietuvoje bendrovė pristatė 6,8 mln. siuntų.   

Daugiau patogumo ir galimybių darbuotojams 

K. Valantinas taip pat priduria, kad naujieji pastato privalumai užtikrins tvaresnį darbą ir darbuotojų gerovę. 

„Naujame logistikos centre įrengtos ne tik modernios biuro patalpos, bet ir darbuotojų laisvalaikio zonos. Tam skirta 2400 kv. metrų ploto: 120 darbo vietų, 20 posėdžių salių, 4 poilsio kambariai, 3 virtuvėlės, 3 erdvūs persirengimo kambariai, 3 žaidimų erdvės, 2 pirtys, 1 sporto salė ir, kadangi esame krepšinio valstybė, o savo logistikos centrą atidarome Kaune – komandos sportinei dvasiai palaikyti įrengėme krepšinio aikštelę“, – sako Kastytis Valantinas. 

Laikantis įsipareigojimo tvariai vystyti verslą, šiame logistikos centre „Omniva“ trečdalį energijos poreikio dengia naudojant atsinaujinančią energiją, gaunamą iš vietoje veikiančios 1,600 kW galios saulės elektrinės. Iš viso ant stogo įrengta daugiau nei 3700 modulių.  

Naująjį siuntų rūšiavimo terminalą „Design-build“ metodu įgyvendino generalinės rangos įmonė „Conres“. 

Bendrovė „Omniva LT“ valdo didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje, kurį sudaro 500 paštomatų su daugiau nei 65 tūkst. siuntų skyrelių. Bendrovė sukūrė pirmąją lietuvišką išorinę prekių grąžinimo paslaugą. „Omniva LT“ priklauso tarptautinei įmonių grupei „Omniva“, kurią valdo Estijos paštas – AB „Eesti Post“. 

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *