2024 16 rugsėjo

Nuo rudens LRT TELEVIZIJOS eteryje – dėmesys temoms apie sveikatą

By kaunoaleja.lt Rgs6,2024 #LRT
Šeimos daktarė

Jau nuo rugsėjo 7 dienos į LRT TELEVIZIJOS eterį sugrįžta temos apie sveikatą. Kiekvieną šeštadienio rytą žiūrovai matys naują laidą „Sveikatos sezonas” su gydytoju psichiatru Jauniumi Urbučiu, dirbančiu su sunkiomis priklausomybėmis.

Laidoje daug dėmesio bus skiriama sezoninėms – rudens, žiemos, pavasario, vasaros – ūmioms ir lėtinėms ligoms, bus kalbama apie prevencijos priemones, apžvelgiant naujausius ir efektyviausius gydymo būdus, medicinos mokslo atradimus ir jų pasiekiamumą Lietuvoje.

„Nepamirškite, kad labai svarbu pažinti save, bet dar svarbiau – savo priešus – ligas”, – tai laidos moto, kurį kiekvienoje laidoje primins laidos vedėjas gydytojas psichiatras J. Urbutis.

Laidoje bus pristatytos pasaulio medicinos naujovės, prieinamos ir Lietuvoje. Taip pat keliami svarbūs ir įdomūs klausimai: kaip užsisuka priklausomybių, kurios yra mūsų laikų rykštės, mechanizmas? Kokie sveikatos reikalavimai keliami lakūnams? Kaip gali būti perpilamas kraujas dar negimusiam kūdikiui? Kodėl vis dar neturime stebuklingos piliulės nuo onkologinių ligų?

Šiuo metu dėmesio centre yra žmogaus senėjimo temos, tačiau ar įmanoma išsaugoti jaunystę ir sustabdyti senėjimą? Daug kas žino, kad plastinė chirurgija sietina su grožiu, tačiau mažai kas girdėjo, jog ji – tikras išsigelbėjimas gydant negyjančias žaizdas.

Vyresnės kartos tautiečiai puikiai išmano liaudies medicinos receptus, bet kiek jie padeda, o kiek tai yra mitai? Reportažuose iš operacinių, laboratorijų, kamieninių ląstelių bankų bus pasakojama, kaip atliekamos sudėtingos, sveikatą gelbstinčios procedūros ir intervencijos.

Laidos „Sveikatos sezonas” tikslas – šviesti visuomenę ir ugdyti sveikatos puoselėjimo įgūdžius, pasitelkiant medikų patirtis ir moksliškai patikrintą informaciją. Taip pat – skatinti savistabą ir profilaktiką, demaskuoti primityviąją diagnostiką panaršius internete, ryškinti psichinės sveikatos puoselėjimą. Kaip sako laidos vedėjas J. Urbutis, prie televizijos ekranų bus laukiami žiūrovai, kuriems nuo 16 iki 116 metų.

Jau pirmoje laidoje parengtos temos nuteiks rudens aktualijoms: psichiatras prof. E. Laurinaitis patars, kaip įveikti rugsėjo stresą. Taip pat laukia pokalbis su infektologu O. Aliancevičiumi apie antibiotikus ir pripratimą prie jų, o tema „Kuo naudingas ir žalingas alkis žmogui?” bus aktuali tiems, kurie kovoja su antsvoriu. Maisto pasiūla ir valgių ruošos kultas organizmą skatina priešintis alkiui – kaip jį lengviausiai įveikti ir apie kokį sensacingą vaistą kalba Holivudo žvaigždės? Temą apie alkį komentuos trys skirtingų sričių gydytojai.

„Sveikatos sezonas” startuos jau rugsėjo 7 d., 8.30 val., per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.lt.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *