2024 20 rugsėjo

Kauno Laisvės alėjoje duris atvėrė išskirtinio asortimento kavinė

Ikoninėje Kauno Laisvės alėjos vietoje duris atvėrė išskirtinai platų kepinių asortimentą siūlanti, didžiausia Lietuvoje, 240 kv. metrų ploto, „Caffeine“ kavinė. Ji – jau 14-ta tinklo kavinė Kaune.

„Ši kavinė žymi sėkmingą plėtros etapą Kaune. Prieš kelerius metus turėjome tik keturias kavines šiame mieste, o šiandien atidarėme jau keturioliktą. Plėtra apėmė ne tik centrines vietas, bet ir miegamuosius rajonus ar miestui svarbias vietas tokias kaip Ledo rūmai, Kauno klinikų kaimynystė, – įžvalgomis dalijasi bendrovės „Reitan Convenience Lithuania“ vadovas Saulius Žilnėnas. – Kaunas mėgsta kavą, todėl ieškojome galimybės pasiūlyti daugiau staliukų Laisvės alėjoje. Be to, kauniečiai ir miesto svečiai turės galimybę pirmieji išbandyti platų kepinių pasirinkimą. Plėsti šį asortimentą paskatino augantis kepinių poreikis rinkoje, tad jau pamėgtus desertus šioje kavinėje papildo daugiau nei 30 naujų receptų.

Laisvės al. 76 duris atvėrusi nauja kavos mylėtojų vieta yra pirmoji tinklo kavinė turinti nuosavą virtuvę. Dėl šios priežasties klientams galės pasiūlyti ne tik saldžių, bet ir sūrių kepinių, pasirinkimo ras ir ieškantys patiekalų be mėsos ar pirmenybę teikiantys tik augalinės kilmės produkcijai. Kaip jau įprasta, klientams bus tiekiama tik ekologiška, sertifikuota kava.

Naujojoje kavinėje, kaip ir dar dvejose Kaune, bus rūšiuojami kavos tirščiai, vėliau jie naudojami biokuro gamybai.

Vieta pokalbiams ir darbui

Didžiausioje visame tinkle „Caffeine“ kavinėje įrengta daugiau nei 100 sėdimų vietų, šiltuoju sezonu veiks 60 vietų terasa.

Kiekviena tinklo kavinė yra išskirtinio interjero dizaino, sukurto atsižvelgiant į vietos specifiką, atspindinti besilankančių žmonių poreikius. Šįkart istorinėje vietoje duris atvėrusios kavinės interjerą puošia ikoniniai sezoninių kavų plakatai, taip tinklo istorija sujungiama su nauju etapu.

Jaukus kavinės interjeras kuriamas pasitelkiant medžio, gamtos elementus. Prieš įsikuriant kavinei šioje vietoje ilgai veikė rūbų parduotuvė, todėl interjero projekto autoriams teko ieškoti sprendimų, kurie erdvę paverstų šiltesne, sukurtų namų atmosferą. „Kadangi erdvė yra didelė, mums buvo svarbu išlaikyti „Caffeine“ stilistiką, tuo pačiu sukuriant šiai vietai būdingą jaukumą ir unikalią atmosferą,” – sako interjero dizainerė Gintė Ivaščenkaitė.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 85 „Caffeine“ kavinės. Tinklo kavinėse kokybiškos kavos tradicija puoselėjama Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Mažeikiuose, Druskininkuose, Tauragėje, Palangoje, Nidoje ir Juodkrantėje. Pirmoji tinklo kavinė atidaryta 2007 m. 

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *