2024 7 rugsėjo

„Granatos Live“ scenoje siautėjo islandai „Kaleo“

Viena laukiamiausių šių metų „Granatos Live“ festivalio grupių – „Kaleo“ vainikavo pirmąją muzikinės fiestos dieną.

„Kaleo“ yra islandų alternatyviosios roko grupė, kuri tapo tarptautiniu mastu žinoma dėl savo unikalių dainų ir išskirtinio stiliaus. Štai keletas įdomių faktų apie šią grupę:

  1. Grupės kilmė: „Kaleo“ buvo įkurta 2012 metais Islandijoje. Grupės nariai yra Jökull Júlíusson (vokalai ir gitara), Davíð Antonsson (būgnai ir vokalai), Daníel Ægir Kristjánsson (bosinė gitara) ir Rubin Pollock (gitara ir vokalai).
  2. Pavadinimo reikšmė: Žodis „Kaleo“ havajiečių kalba reiškia „balsas“. Tai atspindi grupės siekį per savo muziką skleisti galingą ir emocingą žinutę.
  3. Tarptautinis pripažinimas: Grupė išgarsėjo tarptautiniu mastu po to, kai jų daina „Way Down We Go“ 2016 metais tapo hitu ir buvo naudojama įvairiose televizijos laidose, filmuose bei reklamose.
  4. Unikalus garsas: „Kaleo“ muzika derina blues, folk ir rock elementus, o jų dainos išsiskiria emocinga vokaline interpretacija ir instrumentų įvairove.
  5. Debiutinis albumas: Grupės debiutinis albumas „A/B“ buvo išleistas 2016 metais ir sulaukė didelio pasisekimo tiek Islandijoje, tiek tarptautinėje arenoje. Albumas pasižymi tokiomis populiariomis dainomis kaip „All the Pretty Girls“, „Way Down We Go“ ir „No Good“.
  6. Koncertinės kelionės: „Kaleo“ žinoma dėl savo įspūdingų gyvų pasirodymų. Jie koncertavo daugelyje šalių ir dalyvavo įvairiuose muzikos festivaliuose, įskaitant „Coachella“ ir „Lollapalooza“.
  7. Muzikinė įtaka: Grupės nariai dažnai nurodo įvairias muzikines įtakas, įskaitant „Led Zeppelin“, „Muddy Waters“ ir „Kings of Leon“. Šios įtakos atsispindi jų kūryboje ir stiliaus įvairovėje.
  8. Gamta ir vaizdai: Grupės vaizdo klipai dažnai pasižymi nuostabiais Islandijos gamtos vaizdais, kurie papildo jų muzikos atmosferą ir suteikia papildomą dimensiją jų kūrybai.
  9. Socialinė atsakomybė: „Kaleo“ nariai aktyviai dalyvauja įvairiose labdaros ir socialinėse iniciatyvose, siekdami padėti savo bendruomenei ir skleisti teigiamas vertybes per savo muziką.
  10. Kūrybinis procesas: Grupės nariai dažnai pasakoja apie savo kūrybinį procesą, kuris apima eksperimentavimą su įvairiais garsais ir instrumentais, siekiant sukurti autentišką ir įsimintiną muziką.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *