2024 18 spalio

Kai kuriose Kauno vietose karšto vandens tiekimas bus nutrauktas du kartus – iš viso nebus savaitę  

Vakar pradėti „Pergalės“ katilinės rekonstrukcijos darbai. Dėl jų daugiau nei trims paroms bus laikinai sustabdytas karšto vandens tiekimas centrinės Kauno dalies gyventojams. Tačiau, kaip pranešė kasvykstakaune.lt, įsikūrusiųjų minimoje teritorijoje laukia ir antras, toks pats išbandymas nuo 2024 m. liepos 30 d. iki rugpjūčio 2 d.

AB „Kauno enegija“ dar pavasarį pranešė, kur ir kada nebus tiekiama šiluma vandeniui pašildyti. Vėliau datos koreguotos ir galutinė informacija paskelbta tik liepos 22 d.

Už nepatogumus atsiprašantys bendrovės atstovai internetiniame tinklapyje paskelbė, kad dėl „Pergalės“ katilinės rekonstrukcijos darbų, nuo 2024-07-23 8:00 val. iki 2024-07-26 14:00 val. bus laikinai sustabdytas karšto vandens tiekimas teritorijoje nuo M. K. Čiurliono gatvės iki Birštono ir Gimnazijos gatvių bei H. ir O. Minkovskių ir aplinkinėse gatvėse atkarpoje nuo Europos prospekto iki Gintariškių gatvės.

Dėl Šv. Gertrūdos gatvėje vykdomų magistralinių šilumos tiekimo tinklų rekonstrukcijos darbų, nuo 2024-07-29 8:00 val. iki 2024-08-01 17:00 val. bus laikinai sustabdytas karšto vandens Senamiesčio gyventojams – teritorijoje nuo Birštono ir Gimnazijos gatvių iki Santakos parko.

Tačiau šioje žinutėje nėra minimos datos, kada tose pačiose teritorijose bus atliekami hidrauliniai bandymai, o tai sukėlė gyventojų nepasitenkinimą.

„Įdomu tai, kad mūsų adresas į teritoriją, nurodomą antroje skelbimo dalyje, nepatenka, tačiau, suvedus jį „Kauno energijos“ puslapyje į specialią skiltį, sužinome, jog karšto vandens neturėsime du kartus – iš viso savaitę. Kadangi atnaujinta informacija paskelbta tik vakar, kažin, ar su ja daug kas susipažino“, – stebėjosi Vytauto prospekte gyvenanti Ingrida Ignatavičiūtė.

Anot jos, klaidina ir tai, kad AB „Kauno energija“ žinutėje nieko nėra užsimenama apie hidraulinius bandymus, o jie irgi bus atliekami.

„Kadangi skelbime rašoma viena informacija, o suvedus adresą gaunama kita, vakar pusdienį mėginome ją patikslinti. Deja, skirtingos tarnybos ir netgi skirtingi tų pačių tarnybų specialistai mums suteikė ne vienodas žinias“, – pasakoja pašnekovė.

Itin aktuali ši žinia buvo „Aušra Spa“ baseinui, priėmusiam sprendimą nedirbti iki rugpjūčio 3 d.

„Tarp remontų bus tik kelios dienos pertraukos ir nebūdami tikri, ar jie vyks sklandžiai, be sutrikimų, nutarėme palaukti, kol galėsime toliau klientams teikti kokybiškas paslaugas“, – sako „Aušra Spa“ baseino atstovė Šarūnė Meškaitytė.

Jos žiniomis, kaimynystėje įsikūrusios mažiau nuo karšto vandens priklausomos grožio paslaugų įstaigos veiklą vykdys kaip įprasta.

AB „Kauno energija“ atstovo spaudai Šarūno Bulotos teigimu, informacija, kad kai kurie miesto centrinės dalies gyventojai karšto vandens neturės du kartus, yra tiksli.

„Vytauto pr. 23 du kartus bus laikinai stabdomas karšto vandens tiekimas: nuo 07.23 iki 07.26 – dėl „Pergalės“ katilinės remonto, o nuo 07.30 iki 08.02 – dėl vykdomų hidraulinių bandymų. Deja, dėl darbų „Pergalės“ katilinėje pobūdžio, jų vykdymo metu negalima atlikti hidraulinių bandymų, todėl jie bus vykdomi jau pabaigus katilinės remontą“, – paaiškino pašnekovas.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *