2024 7 rugsėjo

Treniruotes vedanti olimpietė R. Drazdauskaitė: „Sąžinė dėl suvalgytų skanėstų graužia mažiau“

Olimpietė, Lietuvos čempionė Rasa Drazdauskaitė pirmą kartą nusprendė didžiąją dalį vasaros praleisti Palangoje, kur ne tik pati sportuoja, bet ir dalinasi žiniomis su visais, norinčiais per atostogas laiką leisti aktyviai.

„Dabar visi žino, kaip reikia atlikti pratimus, nes yra „youtubas“. Bet ar tikrai?“, – su šypsena į klausimą apie profesionalo pagalbos reikalingumą mankštinantis klausimu atsako pašnekovė.

Jos patirtis byloja ką kitą – esminės informacijos apie kūno veikimo principus stygius gali padaryti tikrai daug žalos.

„Tačiau labiau norisi kalbėti ne apie tai, o apie bet kokį aktyvumą. Norisi pakviesti žmones judėti  – gamtoje, aikštynuose, namuose, sporto salėse. Bet kur, kur tik jiems patogu“, – sako ilgų nuotolių bėgikė.

Pati sportininkė viešas, grupines, bendro fizinio pasirengimo treniruotes Palangoje rengia keturis rytus per savaitę. Ji įsitikinusi, kad mankšta gryname ore turi išskirtinį poveikį žmogaus savijautai. Anot jos, žmonėms labai svarbu kasdien daryti bent po kelis nesudėtingus tempimo pratimus ir nepersistengti, nes per didelis noras kuo greičiau pasiekti rezultatų neretai nuo sporto atbaido ilgam.

Aktyvioje bėgikės karjeroje R. Drazdauskaitė tašką padėjo 2018 metais Beirute nubėgusi šešioliktąjį savo maratoną.

„Per visą laikotarpį esu patyrusi daug traumų, padariusi sporte ne vieną ilgesnę pertrauką. Visa tai apie save ir davė žinoti prieš šešis metus. Turėjau daug ką persvarstyti ir kentėti skausmą atrodė nebeprasminga bei nebeprotinga. Be to, kažin ar tokioje  būklėje galima pasiekti gerų rezultatų“, – mintimis dalinosi pašnekovė.

Jos namuose yra ne vienas svarbus medalis iš laimėtų varžybų: Europos taurės, Lietuvos čempionato, Atėnų klasikinio maratono.

Dabar R. Drazdauskaitė bėgioja neilgus atstumus, važinėja riedučiais, žaidžia padelio tenisą.

„Sąžinė dėl suvalgytų skanėstų graužia mažiau, kai rytą pradedi aktyviai. Tačiau mityba žmogaus gyvenimo kokybėje yra labai svarbus akcentas – jo negalima pamiršti“, – įsitikinusi R. Drazdauskaitė.

Nedaug kas žino, bet nustojusi profesionaliai sportuoti, Kaune gyvenanti ir „Stimfit“ studiją atidariusi pašnekovė tapo rezervo kare.

„Bėgimuose atstovaudavau mūsų šalies kariuomenę. Bet, baigus sportinę karjerą, logiška buvo pasitraukti į atsargą“, – sako R. Drazdauskaitė.

Sportą ji vadina savo gyvenimu ir džiaugiasi, jog dabar savo patirtimi gali dalintis ne tik Kaune, bet ir Palangoje.

„Kartą varžyboms esu ruošusi profesionalų sportininką. Bet tai – jau visai kita sritis“, – sako R. Drazdauskaitė.  

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *