2024 16 rugsėjo

KOKS YRA PATIKIMOS ELEKTRONIKOS PARDUOTUVĖS PREKIŲ ASORTIMENTAS?

Vienoje turtingiausių elektronikos prekių gausos atžvilgiu internetinėje parduotuvėje RSdelivers galima įsigyti išskirtinio tikslumo aplinkos matavimo įrankius ir prietaisus, įvairios paskirties maitinimo šaltinius bei kitokius darbui su elektronika reikalingus prietaisus ir jiems būtinus priedus.

Kokie prietaisai yra skirti matuoti įvairiems aplinkos reiškiniams?

Aplinkos matavimo prietaisų yra gyva galybė. Tai ir oro temperatūros matuokliai, ir higrometrai, kurie matuoja ne tik aplinkos temperatūrą, bet ir ore esančios drėgmės kiekį. Yra matuokliai, kurie fiksuoja atmosferos slėgio pokyčius, perspėja apie galimus oro pokyčius, nustato vėjo kryptį ir greitį, saulės spinduliuotės lygį.

Dar esama drėgmės matuoklių, kurie tiksliai parodo esamą drėgmės lygį medienoje, betone, mūre, gipso plokštėse ir pan. Pastarieji matuokliai perspėja apie galimus pažeidimus vandeniu, esančius pastatuose, statybinėse konstrukcijose, po kurių būtina imtis remonto arba renovavimo darbų.

Kokių esama elektros maitinimo šaltinių?

Maitinimo šaltiniais yra vadinamas elementų ir įtaisų kompleksas, kuris yra reikalingas skirtingų elektros įrenginių aprūpinimui elektros energija. Jie yra skirstomi į kintamo maitinimo, impulsinius, stendinius šaltinius.

Kintamo maitinimo šaltiniai garantuoja galimybę riboti srovę – išjungti arba apriboti ją iki didžiausios vardinės vertės. Jie gali valdyti srovę nuo nulio iki nustatytos didžiausios ribos, kas garantuoja komponentų apsaugą.

Impulsiniai maitinimo šaltiniai teikia stabilų maitinimą įvairiems elektroniniams prietaisams – vaizdo kameroms, praėjimo kontrolės sistemoms, telefoninėms spynoms, distancinio valdymo prietaisams ir pan. O stendiniai maitinimo šaltiniai yra skirstomi į linijinius ir komutacinius.

Kokie prietaisai matuoja temperatūrą?

Termometrai skirstomi į termovizorinius – infraraudonųjų spindulių, skaitmeninius, stiklinius su skysčiu bei temperatūros zondus. Termovizoriuose įtaisyta infraraudonoji spinduliuotė parodo karštas iš šaltas vietas tiek naktį, tiek dienos metu. Skaitmeniniai termometrai savo ekranuose labai tiksliai parodo esamą temperatūrą.

Stikliniai termometrai su skysčiu yra labiausiai žinomi, viename jų gale yra kolba su pripildytu skysčiu, kuris kyla aukštyn kylant pačiai temperatūrai, jos lygį parodo viduje įtaisyta rodmenų skalė. Tuo tarpu temperatūros zondai yra tvirtinami prie skaitmeninio termometro arba termostato, jie labai tiksliai išmatuoja tos vietos, kurioje yra, temperatūrą.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *