2024 26 liepos

Čekijos Respublikos Karo istorijos instituto parengta fotografijų paroda Kaune

1999 metų vasarį, Čekijos Respublikai tampant NATO nare, šalies prezidentas Vaclavas Havelas pasidžiaugė, jog „narystė Šiaurės Atlanto aljanse mums yra viltis, kad mūsų šalis daugiau niekada nebus pavaldi ar paaukota agresoriui, kartu išreiškia mūsų pasiryžimą dalytis atsakomybe už tautų laisvę, žmogaus teises, demokratines vertybes ir taiką mūsų žemyne.”

Čekijos Respublikos Karo istorijos instituto parengta fotografijų paroda „25-eri Čekijos Respublikos metai NATO” pasakoja apie šalies kelią į NATO, aljanso rytinio flango stiprinimą ir antrąją NATO plėtros bangą į Vidurio Europos ir Baltijos valstybes, Čekijos ginkluotųjų pajėgų modernizaciją, Čekijos ginkluotųjų pajėgų dalyvavimą misijose Balkanuose ir Artimuosiuose Rytuose, NATO priešakinėse pajėgose ir oro policijos misijose. Parodoje valstybė pristatoma kaip patikima NATO partnerė.

Parodos atidarymas – 2024 m. birželio 12 d., 15 val. Vytauto Didžiojoje karo muziejuje (K. Donelaičio g. 64, Kaunas). Atidarymo renginys yra viešas ir nemokamas.

Paroda Vytauto Didžiojo karo muziejuje veiks 2024 m. birželio 12 – 30 dienomis.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *