2024 21 lapkričio

Kaune – dar viena ukrainietiška parduotuvė: prekiauja rankų darbo maisto produktais

Naujoji parduotuvė balandžio mėnesį atsidarė prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusiame Centriniame Kauno turguje. Čia prekiaujama šaldytais rankų darbo lietuviškos ir ukrainietiškos virtuvės pusgaminiais. Ukrainoje ši produkcija žinoma „Galya Baluvana“ vardu, o Lietuvoje ir kitose šalyse naudojamas „Multicook“ prekės ženklas.

Tai jau antroji „Multicook“ parduotuvė Kaune, pirmoji atidaryta 2023 m. gruodžio mėnesį. Dar trys šio prekės ženklo parduotuvės 2023 metais atidarytos Vilniuje.

Asortimentą sudaro daugiau nei 90 įvairių patiekalų – cepelinai, žemaičių blynai, koldūnai, virtiniai bei lietiniai blynai su įvairiais įdarais, varškėčiai, sriubos, balandėliai,  dešros ir kiti patiekalai.

Naujos parduotuvės atidarymo proga balandžio ir gegužės mėnesiais kiekvieną šeštadienį nuo 10 iki 12 valandos vyksta produkcijos degustacija.

Gamybai naudojami tik švieži ir natūralūs ingredientai. Pati produkcija užšaldyta naudojant giluminio šaldymo technologijas – tai padeda išsaugoti skonio savybes, o ruošti patiekalus paprasta ir greita – užteks nuo 5 iki 20 minučių.

„Multicook“ – tai ukrainietiškas prekės ženklas, savo produkciją gaminantis pagal laiko patikrintus naminius receptus. Ukrainoje prekės ženklas žinomas „Galya Baluvana“ vardu su daugiau kaip 700 parduotuvių. Europoje prekės ženklas vystomas franšizės formatu ir žinomas būtent „Multicook“ vardu. Šiuo metu jau atidaryta daugiau kaip 200 parduotuvių daugelyje Europos šalių, o taip pat JAV ir Kanadoje.

Viena išskirtinių ypatybių – visi gaminiai ruošiami rankomis, kad kiekvienas klientas galėtų savo akimis pamatyti visą gaminimo procesą, nes gamybos cechas yra atviros virtuvės tipo – būtent tokiu formatu veikia pirmoji parduotuvė, įsikūrusi Kaune adresu Alaušo g. 3.

Pasak savininkų – kauniečiai jau spėjo įvertinti ir pamėgti firminius trikampius lietinius blynus „Benderiki“, koldūnai „Trys mėsos“, kukurūzų miltų koldūnai su vištiena, virtiniai su bulvėmis ir sviestu, virtiniai su bulvėmis ir grybais, virtiniai su bulvėmis ir spirgučiais, virtiniai su vyšniomis, šokoladiniai lietiniai blynai, ukrainietiški barščiai. O taip pat – lietuviški patiekalai: žemaičių blynai bei cepelinai.  

Renkantys tokią produkciją, skaniais naminiais patiekalais galima mėgautis per pusryčius, pietus ar vakarienę ir sutaupyti laiko, kurį galima skirti sau, savo artimiesiems, draugams.   

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *