2024 26 gruodžio

Skonių butiko atidaryme Gerda Žemaitė prisiminė komišką savo patirtį virtuvėje

„Nesu šeimininkutė, todėl, po ankstesnės karčios patirties virtuvėje, visada pasikliaunu profesionalais – tais, kurie moka skaniai ir kokybiškai pagaminti sudėtingiausius valgius. Tuomet man ir svečiams belieka mėgautis maistu, pokalbiais ir bendryste“, – atvirai dalinasi televizijos žvaigždė Gerda Žemaitė.

Apie džiaugsmus ir nesėkmes gaminant, ji pasakojo atvykusi į  skonių butiko „La Luna kulinarija“ atidarymą Giraitėje, Kauno rajone.

„Esu daugybę kartų pirkusi paruoštą ar šaldytą maistą ir nė karto nė nemėginau gudrauti, jog jį paruošiau pati. Tiesiog niekas tuo nepatikėtų!“, – šmaikštavo žinoma moteris.

Kartą ji vis dėlto ryžosi pakviesti artimiausius žmones pietų ir iškepti ta proga žąsį. G. Žemaitė su šypsena prisimena tuomet į galvą šovusią idėją – nulupti paukščiui odą.

„Nevalgau odelės, todėl buvau įsitikinusi, jog logiška prieš ruošiant patiekalą ja atsikratyti. Užtrukau, bet sumanymą įgyvendinau ir… žąsį, nes ji visiškai nevalgomai sudžiūvo, išmečiau“, – nesėkmės detalių neslėpė televizijos įžymybė.

Tąsyk padėtį išgelbėjo mama ir sesuo – kartu su Gerda jos priskuto bulvių ir šeimyna mėgavosi kugeliu.

„Pripažįstu savo trūkumus ir žinau, kad esu visų „lalunų“, o jų Kaune yra ne viena, klientė. Be to, viena iš šių populiarių vietų yra visai netoli mano namų, tad, stengiuosi, kad mano namuose nepritrūktų meistrų ruoštų šaldytų varškėtukų ar rankų darbo desertų“, – sako G. Žemaitė.

Nepaisant to, kad virtuvė nėra jos karalystė, pašnekovė moka gardžiai ruošti omletą, kotletus, blynus, vištienos kepsnelius.

„Pastaruoju metu pastebėjau, kad, galbūt čia dėl amžiaus ar dėl ko, bet man jau pradeda patikti gaminti. Mokausi iš sesės, iš mamos. Visuomet mieliau rinkčiausi valgyti namuose, nes juose pagamintas maistas mielą aplinką tarsi iškvėpina. Bet ne visada taip pavyksta. Darbo dienomis visada tenka pietauti kavinėse, o savaitgaliais kartais smagu su draugais išeiti vakarienės į restoraną“, – sako G. Žemaitė.

„La Luna kulinarija“ įkūrėja Laura Valutkevičienė patikina – Gerda jos vadovaujamojo įstaigoje yra dažna viešnia, užsakanti maistą šeimos šventėms, tokios, kaip sūnų gimtadieniai, Šv. Kalėdos ar Šv. Velykos, ar su televizijos kolegomis dienos pietų.

„Jau žinome, ką ji mėgsta, o ko vengia. Jei nori palepinti Gerdą, turi paruošti jūros gėrybių“, – kelią į žinomos kaunietės širdį atveria pašnekovė.

Skonių butiko atidaryme apsilankę dizaineriai Diana Želvienė ir Tadas Kuzminskas sakė maistą šventėms taip pat užsakantys restoranuose, nes nori jose būti nepavargę ir bendraujantys. Labiausiai duetas mėgsta lietuviškos virtuvės skanėstus iš bulvių.

Plaukų stilistui Karoliui Murauskui gaminti patinka, ypač balandėlius su mėsos ir cukinijų įdaru.

„Mėgstu prabangius užkandžius, vieno kąsnio sumuštinukus su krevetėmis, kitomis jūros gėrybėmis. Dažniausiai užsisakau juos iš maisto tiekėjų“, – sako K. Murauskas.

Sporto ir kultūros renginių organizatorius Saulius Skambinas tvirtina esąs tik už maisto užsakymą šventėms, nes taip namuose vyrauja ramybė.

„Tuomet nereikia lakstyti po perpildytas parduotuves, išleisti daugybės pinigų. Beje, labai sunku apskaičiuoti produktų kiekį netgi kai žinai, kiek bus svečių. O tiekėjai jau yra įgudę tiksliai viską įvertinti. Mums paslaugos užsakymas visuomet pasiteisino, nes po švenčių nebelieka maisto, kurį tektų tiesiog išmesti“, – kalba žinomas vyras.

Jis labai vertina tuos restoranus, kuriuose patiekalai gaminami kaip pas mamą. S. Skambinas jau atkreipia dėmesį į produktų kilmę, šviežumą.

„Kartais kavinėse net nueinu susipažinti su virtuvės darbuotojais, kad žinočiau, kas man ruošia maistą. Mano iniciatyva visada priimama su šypsena, todėl galiu drąsiai sakyti, jog „laluniečius“, dirbančius skirtingose to paties tinklo kavinėse, pažįstu iš veidų“, – šmaikštauja S. Skambinas.

Dvi kavines Kaune įkūrusi L. Valutkevičienė sako, jog skonių butikas buvo jos svajonė. Naujos įstaigos lentynas rūpestinga šeimininkė aprūpino ne tik šviežiais ir šaldytais produktais, bet ir kitų gamintojų šedevrais: lietuviška „Kambo“ kombuča, aukščiausios kokybės ispaniškais užkandžiais, graikiškais aliejais, itališkais skanėstais.

„Išsipildę troškimai graudina. Esu dėkinga vyrui, interjero dizainerei Radvilei Vaidžiulytei ir kolektyvui, padėjusiam juos įgyvendinti. Šią dieną prisiminsiu visada ir… tikrai nesustosiu“, – sako L. Valutkevičienė.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *