2024 19 rugsėjo

T. Grigaitis taps laidos „Pirmi kartai“ vedėju

Nuo rugsėjo 14-osios dienos į „Lietuvos ryto“ televizijos eterį sugrįžta laida „Pirmi kartai“, naująjį sezoną pasitikdama su naujienomis. Viena jų – laida plečia formatą ir į nuotykius pasinerti kvies visus to norinčius, o antroji – laidos vairą perima patyręs laidų ir renginių vedėjas Tomas Grigaitis, kuris teigia nesijaučiantis patogiai įstrigęs komforto zonoje, todėl kiekvieną dieną skatina save lipti iš rėmų, gyvenimo grožį pamatant per sukauptas patirtis bei neišdildomus įspūdžius.

Jau penktąjį sezoną skaičiuosianti laida „Pirmi kartai“ šeštadienio popietėmis vėl kvies „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovus į nuotykių, įveiktų baimių ir išpildytų svajonių pusvalandį, per kurį laidos herojai pasiryš perlipti vidinius barjerus bei įvairaus pobūdžio patirtis patirti pirmą kartą savo gyvenime. Naujų atradimų kelionėse juos lydės naujasis laidos vedėjas – energijos nestokojantis Tomas Grigaitis, kuris atviras – vos sulaukęs pasiūlymo prisijungti prie kūrybinės komandos, ilgai nedvejojo, iš karto pajusdamas, kad šis laidos formatas jam pačiam itin artimas.

„Šie metai man it tyčia kupini pirmų kartų, pirmų aplankytų šalių, pirmų rimtų žingsnių asmeniniame gyvenime. Ilgus metus vedžiau laidą statybų sektoriuje, bet ketinau šį rudenį išskristi kūrybinių atostogų, per kurias ruoščiausi žiemos renginiams. Tačiau kaip tik dvi dienos po tokio mano apsisprendimo, sulaukiau skambučio iš prodiuserės Gintarės ir iš karto susižavėjau laidos siunčiama žinute. Visuomet stebėjau iš šono, kaip dirba Gintarė su visa komanda, žavėjausi filosofija, darbo kultūra, todėl nedvejojau gavęs kvietimą prisijungti prie geriausių. Man patinka daryti žmones laimingais, patinka prisidėti prie priežasčių, jų veiduose sukeliančių šypseną. Tą darau kasdien vesdamas renginius ir šventes, tą darau ir šioje laidoje, padrąsindamas herojus nepabūgti, kažką išbandant pirmą kartą“, – sako naujasis laidos vedėjas Tomas Grigaitis.

Televizijos prodiuserė Gintarė Kreipavičiūtė neslepia, keletą sezonų šią laidą orientavus į senjorų auditoriją, kilo noras praplėsti formatą ir pirmų kartų galimybę padovanoti visiems, neapsiribojant amžiumi, o ieškant naujojo laidos veido, ilgos dilemos taip pat neužklupo, iš karto pagalvojant apie Tomą.

„Esame pažįstami daugybę metų, vis prasilenkdavome skirtinguose projektuose, pagirdavome vienas kitą darbinėje srityje ir pakalbėdavome apie galimą bendradarbiavimą. Įvykus pasikeitimams „Pirmų kartų“ laidoje, Tomas buvo pirmo numerio pasirinkimas dėl savo profesionalumo, televizijos užkulisių suvokimo ir asmeninių savybių, drąsiai neriant į naujus vandenis bei juose save atiduodant visu šimtu procentu. Džiaugiuosi, kad likimas palankiai sudėliojo kortas ir jam atsivėrė galimybės prisijungti prie mūsų komandos“, – sako laidos prodiuserė.

Naujasis laidos vedėjas pasakoja, kad jis nemėgsta monotonijos, todėl kasdienybėje nesibaido naujų nuotykių ir iš jų prikauptų akimirkų. Pirma daryti, o po to tik pagalvoti ar reikėjo, jeigu nepatiks – bent žinosi ir būsi pabandęs – tokia asmenine filosofija save ramina Tomas, atskleisdamas, kad kai kurie su baime ir jauduliu patirti pirmi kartai padėjo jam atrasti ligi šiol lydinčias aistras.

„Kažkada su didžiule baime pirmą kartą išbandžiau nardymą Tailande. Tuomet vos nepaskendau, tačiau neišsigandau, bandžiau dar ir šiandien ši veikla virtusi mano hobiu, kuriam turiu išsilaikęs specialias licencijas. Panašiai buvo ir su motociklo teisėmis, kurias gavau sulaukęs 18-olikos, tačiau vėl ant motociklo atsisėdau tik šiemet. Visgi, pirmi kartai, atnešantys naujas emocijas, neprivalo būti ekstremalūs. Pavyzdžiui, daug metų vedžiau karaokę, tačiau pats tokioje sudainuoti išdrįsau tik šiemet. Atrodo, tiek nedaug tereikėjo, o tą vakarą atsimenu kaip šiandien“, – asmenine patirtimi dalinasi vyras.

Jau pirmieji laidos filmavimai naująjį vedėją pastatė į situaciją, kurioje ir jam pačiam teko pakovoti su baimėmis. Aukščio privengiantis vyras atsidūrė ant Televizijos bokšto atviros apžvalgos aikštelės, tačiau kaip sako pats Tomas, būdamas vedėjo rolėje jis privalo išlikti drąsesnis, nugesindamas tą jaudulį, kurį jaučia laidos herojus.

„Mėgstu sakyti, kad kol yra pirmų kartų, tol smagu gyventi, nes kitaip įstringi vakuume, o kuo daugiau patiri, tuo turi apie ką kalbėti. Visgi, šioje laidoje man pačiam labai įdomu pasikalbėti su laidos herojais, sužinoti, kas juos ilgus metus stabdė nuo svajonės išpildymo, galų galiausiai – kuomet pasidalini jaučiama baime ar jauduliu, suartėji su tuo žmogumi. Bėgant metams kiekvieno mūsų norai tampa saugesnis, nei nutrūktgalviškoje jaunystėje, todėl kartais drąsos reikalaujantiems nuotykiams vienas nepasiryžtum, bet dviese – nebe taip baisu, nes pastumi vienas kitą, palaikai, padrąsini. Todėl ir noriu padėti kitiems jaustis gerai, noriu sukurti komfortabilią aplinką, kad laidos herojus jaustųsi saugus ir neapsisuktų atsisakydamas padaryti tai, apie ką pats slapta stipriai svajoja“, – sako Tomas.

Laida „Pirmi kartai“ – tai puikus įrodymas, kad troškimui mėgautis gyvenimu ribų nėra! Laidos vedėjo Tomo Grigaičio kalbinami herojai, jų asmeninės istorijos bei pasiryžti pirmi kartai – nuo rugsėjo 14 d., šeštadieniais, 17 val., per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Related Post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *