Restoranas „Apvalaus stalo klubas“ yra įtrauktas į prestižinį „Michelin“ rekomenduotinų aplankyti restoranų gidą ir tai yra ypatingas pasiekimas. Gidas apima tik tuos restoranus, kurie buvo vertinami ir pripažinti dėl savo patiekalų, jų kainos ir kokybės santykio arba įsipareigojimo siekti tvaraus gaminimo. „Michelin“ vadovo išskirtinumas slypi tame, kad jis supažindina su geriausiais pasaulio restoranais, kruopščiai atrinktais pagal neįtikėtiną kulinarijos meistriškumo lygį.
Be to, kokybės gerbėjų pamėgta, Trakuose esanti vieta ne tik ką tik pelnė tarptautinį pripažinimą, bet ir pristato unikalų olimpinį meniu, kuriame restorano meistrai savitai atskleidžia adaptuotus Pasaulinėje gastronomijos olimpiadoje aukso ir sidabro medaliais apdovanotus patiekalus. Dar viena intriga – restorane atvykusiems svečiams atskleidžiama ir ilgaamžiškumo paslaptis.
Sveikatinančiu stiliumi parengtas meniu
„Apvalaus stalo klubas“ veikia jau 30 metų ir nuolat garsėja savo gastronominiais ieškojimais bei naujų skonių ir tekstūrų derinimo meistryste.
Svečiai kviečiami restorane ne tik valgyti ir mėgautis išskirtiniais patiekalais, bet kartu ir gerinti savo savijautą, pamaloninti ne tik gomurį, bet nudžiuginti ir fizinę bei psichinę sveikatą.
Restorano kūrybinis šefas Edgaras Rutkauskas, kuris yra didis daržovių fermentavimo meistras, nuolat ieško naujų būdų, kaip sveikai ir skaniai paruošti patiekalus.
„Ilgaamžiškumo paslaptys restorano meniu ir sąmoningi pasirinkimai papildė mūsų sveikesnę liniją“, – sako Rasa Šnaiderienė, „Apvalaus stalo klubo“ įkūrėja ir savininkė, kalbėdama apie naują restorano „longevity“ kryptį.
Restorano meniu parengtas laikantis sveikos mitybos principų. Tai apima ne tik eiliškumo žinojimą „kas po ko valgoma“, bet ir ingredientų keitimą sveikesniais variantais. Pavyzdžiui, meniu yra patiekalų be laktozės, duonos be glitimo, o tai tinka ne tik alergiškiems žmonėms, kuriems dažnai sunku restoranuose rasti jiems tinkamo maisto, bet ir visiems, kurie atsakingai renkasi sveikesnę mitybą.
Restoranas siekia, kad kiekvienas patiekalas ne tik būtų skanus, bet ir naudingas sveikatai, skatintų ilgalaikį gerovės jausmą, gerintų gyvenimo kokybę.
Skaidulų svarba ir duonos vartojimas
Vienas iš unikalių restorano pasiūlymų – vakarienę pradėti ne nuo tradicinės duonos su sviestu, bet nuo skaidulų.
„Rekomenduojame prieš užkandžius užsisakyti skaidulų“, – aiškina R. Šnaiderienė.
Jos teigimu, mokslininkai yra įrodę, kad skaidulos užpildo virškinimo traktą tinkleliu, lėtina i angliavandenių sąlygotą gliukozės pasisavinimą į kraują.
„Tad, duona siūloma vėliau, kai virškinimo sistema jau paruošta apsaugoti nuo gliukozės kiekio pikų, skatinančių nuovargį, „galvos rūką” ar uždegiminius, autoimuninius procesus ir ligų atsiradimą bei progresavimą“, – paaiškina pašnekovė.
Restoranas taip pat siūlo vakarienę pradėti nuo šaukšto acto.
„Acto šaukštas prieš sočius pietus ar vakarienę padeda sumažinti cukraus kiekio kilimą kraujyje, pagerina medžiagų apykaitą ir virškinimą“, – teigia „Apvalaus stalo klubo“ kolektyvas.
Todėl, anot jų, vakarienę pradėti kopūstų sultimis su marinuotu ridikėliu ir actu yra puikiausias aperityvas ne tik gomuriui, bet ir visam virškinimo traktui.
Restoranas naudoja raugintus ir fermentuotus produktus, gardinant gurmaniškus patiekalus. Fermentuotos daržovės ne tik suteikia unikalų skonį, bet ir padeda skatinti ilgaamžiškumą bei gerą sveikatą.
„Kviečiame sąmoningai mėgautis gastronomija, taip tikimės prisidėti prie sveikatinimo ir ilgaamžystės tradicijų puoselėjimo mūsų visuomenėje“, – sako restorano kolektyvas.
Intriguojantis flirtas – valgymas pincetais
Tačiau ne tik patiekalai, bet ir jų pateikimas šįmet stebina „Apvalaus stalo klubo“ svečius. Ruošiantis naujam sezonui buvo atrinktas ypatingų indų rinkinys iš skirtingų šalių: iš Ispanijos atkeliavo visame pasaulyje pripažinto gamintojo „Pordamsa“ indų papildymas, iš Belgijos – art deco stiliaus įrankiai, iš Portugalijos – keramika, o iš Tuniso – porcelianas. Kai kas ypatingo Trakus jau pasiekė ir iš Japonijos.
Nauja šių metų idėja – kviesti svečius mėgautis maistu ir net dalintis juo su kitais naudojantis… pincetu.
Restoranas skatina valgyti naudojant ne tik įprastus įrankius, taip ugdant lėtą ir sąmoningą valgymą.
„Valgyti neskubant, mėgaujantis, tai pat pamaitinant ar jau bent pavaišinant vienas kitą – tai užmezga intymias dalijimosi akimirkas, kuria bendrystę ir stiprina psichologinį artumą. Toks mūsų kvietimas ir paskata / provokacija mėgautis maistu ir sukuria artimesnį ryšį tarp valgymo partnerių,“ – dalijasi R. Šnaiderienė.